spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriUn fost consilier al lui George W Bush despre Fantomele lui George...

Un fost consilier al lui George W Bush despre Fantomele lui George Soros din România

-

Think-Thank-ul “The Capital Research Center” din Washington D.C., condus de un asistent al fostului preşedinte George W Bush. a publicat recent o serie de dezvăluiri, sub semnătura lui Jacob Grandstaff despre Fantomele lui Soros din România şi cum a încercat să-şi construiască o reţea pentru a prelua puterea.  Materialul apărut în şase ediţii succesive dezvăluie identitatea unor comisari ai conceptului său de “societate deschisă” în Estul Europei. Miliardarul american a început investiţii majore, spuns sursele de la Washington, până în 2000, când oamenii săi din reţea au început să câtige alegerile din ţările lor.

- Reclama -

Documentarul de câteva zeci de pagini, publicate Capital Research https://capitalresearch.org, susţine că încă din 1990 cetăţeanul de origine maghiară Levente Salat i-a intermediat lui George Soros, o întâlnire cu Andrei Pleșu la București, în urma căreia filosoful sorosit a primit 1 milion de $ pentru a înființa Grupul de Dialog Social, cunoscut sub numele de GDS.

“Deși miliardarul de stânga George Soros a pierdut la acea vreme în jur de 27 de milioane de dolari în încercarea sa de a/l destabiliza pe președintele George W. Bush, el a câştigat politic în fostul bloc est-european: candidații favorizați de Soros au obţinut victorii în alegeri, iar ONG-urile sale, „bine unse”, au ajutat la răsturnarea adversarilor activismul politic.” Între timp, ONG-urile Soros și activiștii „societății deschise” erau pregătiți să umple posturile vacante în guvernele est-europene, mai precizează analiza lui Grandstaff.

Un loc special în investigaţie îl ocupă Monica Macovei, absolventă a Universităţii Central Europeană (CEU) și devenită activistă a ONG-urilor din reţea, dat ca prim exemplu despre modul în care activiștii aliniați lui Soros au preluat puterea în Europa de Est. “În 2004, președintele României, Traian Băsescu, a decis la începutul guvernării Alianţei D.A. (PNL-PD) ca Monica Macovei să-i servească drept ministru al justiției. De asemenea, a luat-o ca şi consilier prezidenţial pe Renate Weber, fostul președinte al Consiliului Fundației „Societăţii Deschise”, pe probleme de  drept constituțional și legislativ. Macovei și Weber au fost atât de bine conectate una cu celălaltă, prin ONG-urile legate de Soros, astfel încât au mers chiar împreună la prima lor zi de lucru în capitala română,” mai comentează documentarul citat.

Corupția și Uniunea Europeană

Pentru că noul guvern românesc pregătea intrarea în Uniunea Europeană (UE), „Fundația pentru o Societate Deschisă” şi partenerele sale instituţionale au jucat un rol cheie în aducerea statelor post-sovietice în UE. Fundaţia lui Soros a ajutat țările candidate la UE, precum şi instituţiile abilitate ale Comisiei Europene, să evalueze pregătirea pentru aderare prin publicarea de rapoarte în domeniile considerate problematice, mai este de părere raportul publicat de Think-Thank-ul american.

În iulie 2002, mai scrie analistul Grandstaff, revista românească “Dilema” a intitulat una dintre edițiile săptămânale „Încredere în justiție”, publicând sondaje ale Fundației Soros (printre altele) care susțineau că 90% dintre români credeau că corupția a crescut sau a rămas aceeași de la alegerile anterioare. Acest lucru a ajutat partidul de guvernământ să creeze Oficiul Național Anticorupție (PNA) independent, mai comentează autorul.  Andrei Pleșu, fondatorul “Dilemei,” este considerat un filosof sorosist. El s-a alăturat ulterior lui Weber și Levente în consiliul de conducere al Fundației Soros.Monica Macovei, “obligată de misiune” s-a lovit încă de la începutul mandatului de un obstacol: imunitatea parlamentarilor. Pentru a rezolva această problemă – mai notează raportul – și pentru a avansa în planurile luptei sale cu corupția, Băsescu a plasat Parchetul Naţional Anticorupţie sub controlul Procuraturii Generale, fără a-i da celui din urmă controlul complet. Devenită ministrul justiţiei, Macovei a criticat continuu PNA. De aceea, a acordat, în timpul mandatului său, organizaţiei americane “Freedom House” – un alt ONG finanțat de Soros – aproximativ 40.000 de euro pentru a efectua un audit al agenției.

De loc surprinzător, comentează autorul, “prietenii ei din cadrul Freedom House au descoperit că PNA nu are performanțe satisfăcătoare.” Administrația lui Băsescu a transformat PNA în Direcția Națională Anticorupție (DNA), iar Ministerul Justiției Macovei – a obţinut mai mare putere decât Consiliul Superior al Magistraturii (CSM. Posesorul portofoliului justiţiei şi-a asumat responsabilități atât pentru Procurorul General, cât și pentru Procurorul șef al DNA.

Drept urmare, mass-media și ONG-urile din România au reușit să smulgă cu succes legislatorului, care s-au opus la noua agenție anti-corupție, din motive de libertate civilă, controlul asupra Parchetelor, unde au înlocuit pe indezirabili cu oameni loiali ei și noii administrații.

Cu Macovei la conducerea justiției, acuzațiile de abuz au crescut substanțial, mai scrie raportul.

Alina Mungiu, ideologul Fundaţiei şi a mişcării civice

Monica Macovei, deşi sfătuită de prietena sa Ştefănescu, să nu participe la actul de guvernare pentru că misiunea ONG-urilor e alta, a chemat-o alături şi pe Alina Mungiu-Pippidi, care era membră al Consiliului Consultativ European al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), fiind un candidat solid pentru ideologul-șef al societății „Soros” din România. Politologul este menţionat cu opera sa anticreştină „Evangheliștii”, care a prezentat o relatare pornografică, balcanică a istoriei lui Isus, cu un Apostol Pavel, extrem de misogin, dictând Evangheliile unui filosof și studenților săi, dintre care patru sunt numiți Matei, Marcu, Luca și Ioan. La “Cina cea de Taină”, Pavel otrăvește studenții, iar când Isus se opune, Pavel îl ucide și pe el. După ce a înviat din morți, Isus se uită apoi la una dintre prietenele sale și spune: „astăzi, veți fi cu mine în Paradis”.

De unde s-a născut sloganul “Corupţia ucide?”

Cum au reușit 60.000 de protestatari bine organizați într-o țară de 20 de milioane să forțeze guvernul României să demisioneze? Totul a început cu un incendiu, relatează raportul.

„Corupția ucide” a devenit strigătul de luptă al demonstranţilor din mai multe orașe. Aceştia îi învinuiau pe politicieni pentru moartea tragică din clubul “Colectiv”. Autorul raportului mai menţionează cum a decurs demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului. Cine se ascunde în spatele acestor mişcări, se întreabă autorul raportului.

Cum s-a dezis Palada de Soros?

Din Raport nu este uitat nici Mirel Palada, fost consilier de stat, în Guvernul Ponta, posesor al mai multor burse din partea fundaţiilor Soros. Într-un interviu acordat lui DC News, el a recunoscut scrupulozitatea lui Soros în construirea unei rețele est-europene influente, dar a susținut că acționează împotriva intereselor naționale ale României.„Soros a luat novici, naivi, tineri, le-a arătat America, a plătit pentru studiile lor, a construit cu răbdare o rețea de oameni care ar fi trebuit la un moment dat să-i fie recunoscători – când va veni timpul lor și vor deveni influenți. „Slavă Domnului, nu fac parte din rețeaua lui Soros”, a spus Palada. „Sunt parte din cei care iubesc țara mea. Mulți români simt la fel despre Soros, a mai comentat el.

“Salvaţi Roşia Montana!” – cel mai de succes caz de activism politic al lui Soros în România

“Compania canadiană de exploatare a aurului, Gabriel Resources, a încheiat o înțelegere cu guvernul român încă din anul 2000 pentru a exploata o mină de lângă satul Roşia Montana din Munții Apuseni, aflată în mijlocul Transilvaniei,” notează raportul. Cu toate acestea, ONG-urile de stânga și jurnaliștii aserviţi au înfruntat zona pentru a consolida opoziția faţă de proiect, în ciuda faptului că majoritatea localnicilor o susțineau. De exemplu, Fundația Charles Stewart Mott din Flint, Michigan, a donat 426.800 de dolari pentru Parteneriatul pentru Mediu al României prin intermediul “German Marshall” din Statele Unite. O mare parte din această finanțare s-a îndreptat spre propaganda anti-minieră, destinată românilor care nu locuiau în apropierea Roșiei Montane, uşor de manipulat de propagandă. Stephanie Roth, jurnalista activistă, a asemănat proiectul de la Roşia Montană cu exploatarea imperialistă a omului de către om (o concepţie comunistă n.t.) și i-a numit pe liderii de la Gabriel Resources „vampirii lumii moderne”. Pentru încercările sale de al ucide pe „vampiri”, Roth a primit Premiul de Mediu Goldman de 125.000 de dolari din Richard & Fondul Rhoda Goldman. Între timp, minerii satului, pe care proiectul l-ar fi ajutat, trăiesc cu 300 de dolari pe lună.

Administraţia americană a finanţat societăţile deschise ale lui Soros în Macedonia

Materialul mai prezintă legătura lui George Soros cu USAID în timpul campaniei electorale din Macedonia, agenţia americană donând peste 4 milioane de dolari ONG-urilor controlate de miliardarul de stânga. Asta se întâmpla în timpul Administraţiei Obama, de stânga, prietenoasă magnatului. Ideologul de dreapta Neil Maghami din Macedonia a observat că „într-un sens, ONG-urile completează un vid de putere lăsat de colapsul Uniunii Sovietice.” Multe dintre aceste ONG-uri sunt finanțate de filantropi occidentali, precum Soros ” ale căror vise de solidaritate de stânga … mor din greu”, lucrează pentru a contracara investițiile capitaliștilor occidentali, penetrând societăţile est-europene cu valori sociale liberale.

Soros a căutat, alfel decât investitorii ocidentali, puterea politică

 Occidentul are ocazia să sărbătorească cea de-a 28-a aniversare a sfârșitului comunismului în Europa de Est. Investitorii occidentali, oamenii de afaceri și consumatorii se bucură de un nivel de trai mai mare, deoarece Europa de Est a îmbrățișat libertatea economică. Dar, în timp ce mulți occidentali au profitat de oportunitățile economice pe care le-a adus deschiderea economică, alții, inclusiv Soros, au văzut o oportunitate în a exercita o influență politică enormă în regiune, mai precizează investigaţia Think-Thank-ului “The Capital Research Center.”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img