spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeUn deputat UDMR vrea să interzică propaganda LGBT în grădinițe sau școli

Un deputat UDMR vrea să interzică propaganda LGBT în grădinițe sau școli

-

Deputatul UDMR Zakarias Zoltan a declarat pentru Europa Liberă că va depune o inițiativă legislativă, inspirată de proiectul de la Budapesta, pentru ca orele de educație sexuală să se facă doar cu acordul părinților și să fie interzisă propaganda LGBT.

- Reclama -

Ales pe listele UDMR în Parlament, dar fiind un lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Zakarian Zoltan recunoaște că ideea i-a venit după ce a văzut legea votată la Budapesta.

Parlamentul maghiar a votat în luna iunie o lege prin care se interzice prezentarea relațiilor de același sex și a identității de gen în reclame și media pentru copii. Legea va interzice astfel de discuții în școli și cărțile pentru copii pe această temă.

„Propaganda LGBT nu are ce căuta în grădinițe sau școală. Nu ar trebui să se învețe la școală despre comunitatea LGBT. Noi nu vrem ca activiști LGBT de la diferite ONG-uri să poată să manifeste această propagandă în școli. Dacă părinții sunt de acord ca un copil să ia parte la aceste manifestări, e dreptul lor. Trebuie acordul părinților. Să prevenim participarea copiilor fără acordul părinților la aceste manifestări”, a afirmat deputatul UDMR pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, protecția copiilor împotriva unor abuzuri ar trebui întărită și în legislația română.

„Legea din Ungaria este pentru combaterea pedofiliei, nu este împotriva LGBT pentru că nu se referă la adulți. În viziunea noastră, după 18 ani este dreptul fiecăruia să se manifeste cum dorește. Am văzut că proiectul din Ungaria a fost criticat, dar eu am citit acea lege și nu am înțeles de ce a fost așa de sever criticată de Comisia Europeană”, a spus Zakarian Zoltan.

Deputatul precizează că nu știe, momentan, cum va arăta propunerea și dacă o să fie un proiect de lege de sine stătător sau un amendament la proiectul existent în Parlament și care vizează educația sexuală.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...