spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeUn cunoscut regizor austriac a folosit copii români într-un film despre pedofilie...

Un cunoscut regizor austriac a folosit copii români într-un film despre pedofilie fără să le informeze părinții

-

Cunoscutul regizor austriac Ulrich Seidl a făcut un film în România despre pedofilie, cu actori amatori minori, fără a le informa părinții despre subiectul filmului, conform unei investigații Der Spiegel la care a contribuit și jurnalista română Delia Marinescu, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Copiii care au jucat în filmul lui Seidl, „Sparta”, au între 9 și 16 ani și au apărut în scene ce au presupus nuditate și violență, fără a fi pregătiți în vreun fel de echipa de producție. Părinții lor nu au știut ce „roluri” vor juca copiii și nici care e subiectul filmului.

„Unul dintre copii, care avea doar 10 ani la momentul filmărilor, povestește că a filmat o scenă la duș în care actorul principal, actor profesionist austriac, era complet dezbrăcat, se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să își dea jos chiloții. Copilul a filmat și alte scene care i-au trezit traume și pentru care nu a fost pregătit în niciun fel de vreun specialist. Și nu a fost singurul”, a scris jurnalista Delia Marinescu, parte a echipei care a investigat cazul, într-o postare pe Facebook, vineri seară.

Un alt copil, care are tată alcoolic, ar fi fost ales special să apară în câteva secvențe cu o persoană dependentă de alcool. Băiatul a început să plângă când a interacționat cu adultul și a refuzat să mai joace, iar după ce a fost forțat să continue, i s-a făcut rău și a vomat, scriu jurnaliștii în Der Spielgel.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...