spot_img
1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriUn controversat personaj, șeful campaniei prezidențiale AUR din 2024

Un controversat personaj, șeful campaniei prezidențiale AUR din 2024

-

Adrian Ragnar Thiess este șeful de campanie al AUR pentru prezidențialele din 2024, a anunțat co-președintele partidului George Simion la România TV.

- Reclama -

Mason, Thiess a apărut în multe combinații controversate. A fost consilierul lui Ion Iliescu, a lucrat cu Sorin Oprescu și spune că și cu Klaus Iohannis, la cărui elev ar fi fost. De asemenea a fost strategul candidaturii prezidențiale eșuate a lui Radu Duda. S-a lăudat că a fost implicat în vânzarea clubului de fotbal Dinamo către mai mulți investitori străini, tranzacțiile eșuând de fiecare dată. Afacerile duceau către spațiul ex-sovietic.

În campania lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost acuzat în Evenimentul Zilei de afaceri controversate: „În campanie, „fişa de post“ a lui Adrian Thiess a cuprins, între altele, şi colectarea de fonduri. Surse din apropierea staffului electoral ne-au declarat că el a generat numeroase discuţii în momentul în care i-ar fi indicat unuia dintre sponsori numărul de cont al unui offshore, în locul celui oficial de campanie în care ar fi fost normal să intre cei 150.000 de euro pe care finanţatorul îi promisese.”

A fost și consultantul PP-DD, partid condus de Dan Diaconescu.

A organizat la București o întâlnire între doi dintre cei mai importanți oameni ai planetei, vicontele Etienne Davignon (președintele grupului Bilderberg) și Richard Haass (președintele Consiliului pentru relații externe al SUA).

În 2010 Thiess a lansat cotidianul „Puterea”, iar la deschidere l-a adus pe Mihail Gorbaciov, fostul conducător al Uniunii Sovietice.

Nu putem şti dacă mazilirea din primărie (a lui Adrian Thiess – n.r.) a avut legătură cu interesele sale personale în relaţie cu banii publici ai Capitalei, dar cert este că unii parteneri de afaceri ai lui Thiess au legături cu marii jucători de pe piaţa rechinilor imobiliari. Astfel, Adrian Thiess şi soţia lui sunt asociaţi în firma Casa elegance D&A 1874, înfiinţată în 2003, cu Alina Cuptor (Chivulescu), fosta soţie şi verişoara actualei soţii a lui Mihai Cuptor, om de afaceri şi fost politician. Cuptor împreună cu Alexandru Bittner şi Adrian Petrache au pus mâna pe zeci de terenuri şi imobile din Capitală. Gruparea obţinea, în 2000-2004, informaţii despre terenuri ale RA-APPS care urmau a fi retrocedate şi cumpărau pe nimic drepturile litigioase de la foştii proprietari. Ulterior, ei obţineau proprietăţile în instanţă şi le vindeau mult mai scump. În aceeaşi perioadă, parteneră de afaceri a familiei Cuptor era Daciana Caulea, fostă consilieră la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care se ocupa fix cu informaţiile despre terenuri de care avea nevoie familia Cuptor”, scria în 2011 ziarulring.ro.

„L-am cunoscut pe Iliescu în 2000, cînd o mare bancă din Germania era interesată de România. Șeful biroului de aici m-a abordat și mi-a cerut să-l invit pe Iliescu la Frankfurt. Am cerut o întrevedere și Iliescu a fost de acord. În ianuarie 2001, mi-a propus să-i devin consilier”
Adrian Thiess, în kmkz.ro

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img