spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei îl pune la punct pe ambasadorul american în Croația

Președintele Serbiei îl pune la punct pe ambasadorul american în Croația

-

Serbia nu este o ameninţare pentru nimeni, dar prin consolidarea armatei noastre prevenim pericolele pe care alţii le pot ridica la adresa noastră, a afirmat miercuri preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care s-a declarat surprins de o declaraţie a ambasadorului american Anthony Godfrey privind achiziţiile de arme de către Belgrad, informează Tanjug conform Agerpres.

- Reclama -

”L-am considerat întotdeauna un bărbat corect şi un prieten al ţării noastre şi de aceea am fost surprins de acea declaraţie”, a afirmat Vucic într-o conferinţă de presă de bilanţ la final de an.

El a adăugat că toţi vecinii Serbiei, cu excepţia Bosniei, dar şi toate ţările din regiune sunt membre ale NATO şi cumpără arme.

”Ungaria şi Bulgaria, ţări cu care avem relaţii foarte amicale, achiziţionează cantităţi semnificative de arme, dar eu găsesc interesant modul în care ambasadorul SUA în Croaţia nu şi-a pus întrebarea cum va reacţiona Serbia atunci când SUA fac cadou Croaţiei 16 elicoptere Kiowa şi rachete Hellfire”, a declarat şeful statului sârb.

De asemenea, el a spus că Germania i-a vândut Croaţiei obuziere Panzer, dar a refuzat să vândă Serbiei puşti Heckler&Koch.

Prin consolidarea armatei sale, Serbia nu încalcă niciun tratat regional privind armamentul, pentru că achiziţionează majoritar arme defensive, a precizat Vucic. ”Iată de ce avem acum avioane de vânătoare de generaţia 4 plus. Suntem aproape de a lua o decizie finală asupra achiziţionării de avioane de vânătoare şi bombardiere şi sisteme adiţionale de rachete anti-avion întrucât acest lucru va fi un element de descurajare pentru oricine ar lua în calcul să ne ameninţe ţara”, a subliniat el.

Aleksandar Vucic a apreciat drept nepotrivit ca achiziţiile de arme ale Serbiei să fie discutate de un ambasador al SUA atât timp cât cheltuielile militare ale SUA se ridică la 770 de miliarde de dolari, de 650 de ori mai mari decât cele ale Serbiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...