Un consilier italian social democrat l-a sechestrat pe un român, l-a atârnat de o grindă și l-a bătut

0
92

Un muncitor român care a luat o butelie de gaz din fermă pentru a se încălzi, a fost bătut cu sălbăticie de angajator. S-a întâmplat la Vittoria, în provincia Ragusa, teritoriul cunoscut pentru miile de românce violate și exploatate. Poliția l-a arestat pe întreprinzătorul, Rosario Dezio, 41 de ani, proprietarul fermei și consilier municipal din partea PD. Acum se află în arest la domiciliu, scrie Gazeta Românească de la Roma.

PD e partidul fostului premier Renzi, social democrat.

Dezio este acuzat de sechestrare de persoană, vătămare corporală gravă și uz ilegal de armă. El este consilier municipal din partea PD în consiliul local Vittoria, intrând în consiliu în locul unui consilier demisionar. El a fost consilier municipal pentru PD și în legislatura anterioară. Ferma sa era deja cunoscută de autorități, deoarece a fost subiectul unor controale împotriva exploatării forței de muncă.

Zilele trecute, Dezio l-a surprins pe un muncitor român pe timp de noapte, cu o butelie luată dintr-o magazie. Poliția a constatat că doi muncitori ai companiei, din cauza vremii reci, au decis să ia o butelie pentru a se încălzi. La acel moment, au fost surprinși de angajator: unul dintre muncitori a reușit să se ascundă, în timp ce celălalt a fost bătut cu sălbăticie cu patul puștii, pumnii și o bâtă. L-a amenințat cu o pușcă și a tras câteva gloanțe în aer pentru a-l teroriza. Bietul om a fugit terorizat și s-a ascuns, împreună cu celălalt, la un alt român.

Rosario Dezio i-a căutat ore întregi, apoi l-a găsit, pe același român bătut grav, în baraca unde se ascunsese. L-a sechestrat și l-a a închis într-un garaj. I-a legat mâinile și picioarele și l-a atârnat de o grindă, apoi l-a bătut metodic pe toată părțile.