spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeNoi proteste cu portocale la Cotroceni și Ministerul Justiției

Noi proteste cu portocale la Cotroceni și Ministerul Justiției

-

Noi Proteste sunt anunțate în București in Bucuresti! – miercuri 21.02.2018 Cotroceni ora 18.00 – joi 22.02.218 Ministerul Justitiei ora 16.00. 

Anunțul a fost făcut pe facebook de avocata Cosmina Cerva (foto), care a participat și la protestele din weekend împotriva abuzurilor din Justiție.

- Advertisement -

Sâmbătă, 17 februarie, a avut loc protestul intitulat „Eu merg la portocale”, în fața Palatului Cotroceni.

Este vorba de abuzuri, de încălcări ale legii, de încercări de a acoperi procurorii care se fac vinovați atât de încălcarea codului deontologic cât și de fapte penale. Putem numi scandal doar faptul că aceste abuzuri au fost făcute publice. Ele se întâmplă de mult timp, dar nimeni nu a făcut nimic să le oprească. Nu sunt doar aceste înregistrări! Sunt multe alte abuzuri făcute de procurorii DNA în ultimii ani. Vă dau doar un alt exemplu: interceptări falsificate în baza cărora oamenii au stat în arest preventiv 5-6 luni, iar după 4 ani când judecătorul a admis ca și probă în apărare o expertiză de voce, expertul a constat că NU este vocea inculpatului pe înregistrări! Timp de 4 ani, până când judecătorul a admis efectuarea expertizei de voce, acel om a fost arestat 5-6 luni și s-a aflat sub măsura controlului judiciar mai mult de 2 ani. Nu putem vorbi de o eroare în acest caz. Este clar un abuz din partea procurorului DNA care știa încă de la momentul când a făcut interceptările că nu este vocea acelui om, și cu toate acestea, l-a reținut și a cerut arestarea lui,  a declarat Cerva într-un interviu.

- Advertisement -

FRAGMENT DIN INTERVIU:

Cum se pot stopa aceste abuzuri ale procurorilor?

Simplu. Trebuie suspendați urgent, cercetați și sancționați. Atât ei, cât și șefii lor. Aici o includ și pe Laura Codruta Kovesi pentru că intră în atribuțiile ei să verifice activitatea procurorilor aflați în subordine. Vinovați pentru că s-a ajuns în această situație mai sunt: CSM, Inspecția Judiciara și Ministrul Justitiei.

Ce crezi că ar trebui să facă Președintele României, Klaus Iohannis?

În primul rând, ar trebui sa fie primul care luptă pentru apărarea drepturilor cetățenilor. Nu poți ca președinte al tuturor cetățenilor, să te poziționezi alături de o instituție de forță care abuzează cetățeni. Nu ai voie să faci asa ceva! Iohannis a greșit atunci când a luat apărarea DNA, pentru că rolul președintelui, conform Constituției, este să vegheze la buna funcționare a autorităților publice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img