Un comic german, miercuri 20.15, cancelarul Kurz admite că ar fi înregistrări și cu el, în poveste apare și celebrul Tal Silberstein

0
126

Cancelarul Austriei Sebastian Kurz, (partidul popular, ÖVP) speculează public privind implicarea lui Tal Silberstein, specialist de talie mondială în „dirty campaigning” din Isreal, cunoscut și prin România, în scandalul înregistrărilor de pe insaula Ibiza, denumit de presa internațională Ibizagate. În același timp un comic german despre care s-a speculat că ar fi fost implicat în scandal anunță noi dezvăluiri miercuri la ora 20.15, ora Germaniei și Austriei.

Kurz nu exclude că ar putea exista înregistrări său alte mijloace de probă asemănătoare și despre persoana sa (!) într-un interviu apărut astăzi în cotidianul vienez Neue Kronenzeitung sub semnătura lui Conny Bischofberger.

La mai puțin de 24 de ore de la demisia guvernului său, răspunsurile cancelarului sunt date deja în spiritul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în septembrie 2019. Miniștrii demisionari ai FPÖ-ului amenință cu retragerea din guvernul interminar dacă Sebastian Kurz se descotorosește de controversatul Herbert Kickl, ministrul său federal de interne și membru influent în conducerea partidului libertății, se pare neimplicat în #ibizagate.

În acest timp demantelarea presupuselor legături ale partidului libertății (FPÖ) cu Rusia continuă. Kurz a format o coaliție de guvernământ de la sfârșitul anului 2017 cu FPÖ-ul. Astăzi sunt așteptate anunțuri privind alegeri anticipate atât în landul Burgenland cât și în orașul LInz, acolo unde social-democrații conduc încă administrații locale împreună cu FPÖ-ul.

Speculațiile privind amplitudinea scandalului politic declanșat de prezentarea în presa germană a înregistrărilor video obținute ilegal cu fostul vicecancelar Strache și cu Gudenus, fost lider a grupului parlamentar al partidului libertății în Nationalrat, parlamentul austriac, nu mai contenesc. Noi dezvăluiri despre mai multe întâlniri, ulterioare celei de pe insula Ibiza din vara lui 2017, a celor doi politicieni austrieci demisionari cu un personaj feminin, încă anonim, respectiv cu un alt intermediar, pare-se german, astfel chiar și la Viena, pot fi citite, probabil în curând chiar auzite, din nou în cotidianul Süddeutsche Zeitung și în revista Spiegel, care au declanșat scandalul.

Un scandal politic care va schimba țara din temelii. Presa speculează astfel despre legătura FPÖ-Rusia într-o perspectivă imediată a alegerilor pentru parlamentul UE. Aceasta pare a fi miza pe termen scurt. Sebastian Kurz se arată șocat și răspunde la întrebările jurnaliștilor de la Kronen Zeitung privind implicarea lui Tal Silberstein în acest scandal: „consider aceasta (implicare) ca fiind foarte probabilä“. Cât de probabilă, în procente?, continua Kronen Zeitung. „Nu am din păcate nici o dovadă, dar știu din proprie experiență la ce metode s-a pretat social-democrația (austriacă!) cu Silberstein. (…) Astfel nu m-ar mira daca ar fi organizat și exact astfel de înregistrări video cât și altele.“ Campania electorală are iată un nume: Ibizagate!

De la publicarea înreguistrărilor Ibiza, guvernul austriac se află într-o criză serioasă. Acum, comicul Jan Böhmermann anunță o numărătoare inversă.

Ce se întâmplă miercuri la 20:15? Creînd numărătoarea inversă pe pagina „dotheyknowitseurope.eu” care se încheie miercuri la ora 20:15. Desigur, asta lasă mult spațiu pentru speculații: Jan Böhmermann anunță noi dezvăluiri explozive în scandalul Ibiza? Sau joacă la cacialma? Cert este că deocamdată au apărut doar 10 minute din 6 ore de înregistrări…