Fostul procuror DNA Tuluș: Birourile procurorilor erau vizitate zilnic de lucratori SRI… Au existat situații că ofițeri cu funcție de conducere în SRI să vina personal cu denunțătorii la procuror, inclusiv cu persoane condamnate în dosare instrumentate de DNA

0
175

Din declarația fostului procuror DNA Doru Țuluș, dată la Inspecția Judiciară, despre implicarea SRI în dosarele Direcției Naționale Anticorupție, reiese că cine nu colabora cu SRI era invitat de Koveși să-și facă bagajele, scrie Evenimentul Zilei.

“Birourile procurorilor erau vizitate zilnic de lucratori SRI… Au existat situații că ofițeri cu funcție de conducere în SRI să vina personal cu denunțătorii la procuror, inclusiv cu persoane condamnate în dosare instrumentate de DNA… Au existat ședinte cu participarea SRI și cu discuții pe spețe”, a declarta Țulus, citat de Luju.ro. El a mai spus că protocolul PICCJ-SRI din 2009 a fost pus în aplicare în 2013, odată cu instalarea Laurei Kovesi la conducerea parchetului anticorupție. Începând cu luna mai a anului 2013, odată cu numirea noii echipe de conducere a DNA, modalitatea de lucru s-a schimbat radical.

Astfel, Țulus afirmă că a sesizat personal că lucrătorii SRI erau singura categorie de persoane care aveau acces în instituție fără control și în acest mod, birourile procurorilor erau vizitate zilnic de lucratori SRI. De altfel au fost emise o serie de ordine prin care s-a stabilit că șefii de secție nu mai pot rezoluționa corespondența secretă, acest lucru putând fi făcut doar de șeful direcției sau de unul din adjuncții lui. S-a implementat un sistem de corespondență cu instanțele și cu SRI care trebuia respectat, în caz contrar, adresele nu erau semnate de către conducere.