spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăFapt DiversUn câine din Suceava și-a păzit gospodăria încă 3 ani după ce...

Un câine din Suceava și-a păzit gospodăria încă 3 ani după ce i-au murit stăpânii

-

Câinele rămas fără stăpâni a fost hrănit de o rudă și a refuzat să plece din curte și după ce casa a fost demolată. A fost salvat de jandarmi și de o asociație pentru protecția animalelor.

- Reclama -

Animalul din localitatea Tișăuți din județul Suceava are peste 12 ani și probleme medicale, iar fiindcă a stat singur câțiva ani, s-a sălbăticit și a devenit agresiv. A supraviețuit cu hrana adusă zilnic de o rudă a stăpânilor lui decedați.

Povestea lui a fost postată pe Facebook de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle:

Tișăuți, azi. Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că intr-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit in urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de ințeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hranit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută”, au povestit activiștii pe Facebook.

De curând, proprietatea a fost vândută, iar noii proprietari au demolat casa. Câinele, însă, a refuzat să plece și a rămas printre ruine. Până la urmă a fost salvat de membrii asociației Casa lui Patrocle și de jandarmi, urmând să rămână în grija asociației:

Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut. Pare că-i orb, însă mâine îl va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare”, au mai precizat reprezentanții asociației pentru protecția animalelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img