spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăcoronavirusSlovacia, prima țară din UE care aprobă folosirea Ivermectin în tratarea COVID

Slovacia, prima țară din UE care aprobă folosirea Ivermectin în tratarea COVID

-

Ivermectin va putea fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. Acesta nu este înregistrat pentru uz uman. Pentru că numeroși români au cumpărat medicamentul de la farmaciile veterinare, Colegiul Medicilor Veterinari recomandă cetăţenilor să nu utilizeze medicamente ce conţin ivermectină în baza propriei decizii.

- Reclama -

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova, pentru agenţia naţională de presă TASR, preluată de Agerpres.

Ivermectin va putea fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripţie în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Ministerul Sănătăţii a emis pe site-ul său un comunicat de presă prin care anunţă că a aprobat utilizarea Ivermectin în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de şase luni.

În România, medicii veterinari trag un semnal de alarmă după ce tot mai mulți clienți le-au cerut rețete pentru a cumpăra Ivermectină, despre care au auzit că ar trata boala.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img