spot_img
21 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăDezvaluiriUn alt dosar important al DNA a picat

Un alt dosar important al DNA a picat

-

Dosarul fostului vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Tudor, aflat pe rolul Tribunalului București, a ajuns la final. Acesta a fost achitat, împreună cu fosta sa soție, Doina Tudor, ex-senator liberal, după ce fuseseră acuzați de procurorii DNA de luare de mită și, respectiv, complicitate la această faptă, scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

Daniel şi Doina Tudor au fost arestaţi în acest dosar.

.În 2014, apar stenograme care arată o discuție dintre senatorul PNL și soțul ei, despre intervențiile pe care liberala le-ar fi făcut la Crin Antonescu, pe atunci liderul formațiunii, pentru ca acesta din urmă să blocheze în Senat ordonanța de urgență care schimba conducerea ASF.

„Achită pe inculpatul Tudor Daniel George, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. (…) Achită pe inculpata Tudor Doina Anca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită. Ridică sechestrul asupra sumelor de bani în lei şi valută, pană la concurenţa sumei de 300.000 euro din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George. Cu apel”, se arată în minuta instanţei.

În acest dosar întocmit de DNA a fost judecat şi fostul senator Marian Ovidiu, însă acesta a fost deja condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, „în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...