Un alpinist orădean s-a pozat în Himalaya cu steagul Ungariei

0
137

Alpinistul orădean Varga Csaba a cucerit vârful Manaslu din masivul Himalaya, de 8163 metri, unde a urcat pe 28 septembrie, fără aparat de oxigen şi fără ghid. El  a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook, inclusiv momentul în care a ajuns în vârful muntelui, unde s-a pozat cu steagul regiunii Partium şi cel al Ungariei pe care scrie Nagyvárad (Oradea), ba chiar şi cu bannerul unui post de televiziune care l-a sponsorizat, însă nu şi cu steagul României, scrie Ebihoreanul.

Gestul alpinistului a fost taxat de orădenii care îi urmăresc reuşitele pe Facebook, unii dintre ei comentând că „numele oraşului şi culorile drapelului nu prea se potrivesc” și chiar că gestul său de a scrie numele Oradiei în limba maghiară a fost lipsit total de fair play.”Putea măcar să scrie numele oraşului şi în română. Lipsă de fair play, domnule sportiv! Păcat, asta dă de gândit despre caracter”, i-a scris o orădeancă. „După toate steagurile cărate, după mulţimea de mesaje, după, după, după, parcă nu-mi vine să cred că este din Oradea”, a comentat un alt internaut, scrie presa locală.

În 2014, Varga Csaba a fost prezent la o conferinţă de presă a Partidului Popular Maghiar din Transilvania – filiala Bihor – drept semnatarul cu numărul 25.000 al candidaturii liderului partidului, Szilagyi Zsolt, la preşedenţia României.