UMILIT DE LA COTROCENI: Cătălin Predoiu, lăsat în ofsaid de Klaus Iohannis

0
486

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu,a declanșat luni la prânz un atac la adresa premierului Victor Ponta, după declarațiile acestuia privind cota de refugiați pe care ar putea-o primi România. „Ponta și Dragnea au pus România într-o situație imposibilă în Europa”, spune Cătălin Predoiu într-un comunicat de presă luni la prânz.

La scurt timp după ce Cătălin Predoiu a făcut aceste declarații, președintele Klaus Iohannis a susținut public poziția premierului.

Este primul semnal că între Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu nu există comunicare.

România a comunicat la începutul lui iulie că poate primi 1.785 de refugiaţi, 1705 care sunt deja în perimetrul UE şi 80 de refugiaţi care vor fi relocaţi, aduşi din tabere din afara UE.Atâţia refugiaţi vor veni maxim în România, pentru că atâtea locuri de cazare sunt disponibile. Mai mult nu!, a declarat președintele Klaus Iohannis.

COMUNICATUL LUI CĂTĂLIN PREDOIU:

Azi, domnul Ponta s-a declarat solidar cu țările europene în problema refugiaților, avansând în același timp o cifră modică de 1.500 de refugiați pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În același timp, șeful lui de partid, președintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declarații care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiați. Declarații contradictorii la nivel înalt politic și administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, șeful diplomației, spunea că așteptăm planul concret al UE ca să ne poziționăm.

Geniali” toți trei! Cele trei declarații au produs stupoare azi la Bruxelles. Poate că celor doi șefi, Ponta și Dragnea, nu li se pare nimic ciudat în felul în care acționează, dar îi rog să se informeze la Bruxelles despre ecourile declarațiilor de astăzi. De o săptamână, guvernul României se bâlbâie pe o temă europeană și de securitate națională. Mâine, la Bruxelles, se va pune problema sancțiunilor împotriva țărilor care nu demonstrează solidaritate europeană.

În plus, Ponta a pus și gaz pe foc susținând că Schengen este o nedreptate făcută României. Chiar dacă e așa, nu poți să spui asta fără să adaugi că la această nedreptate au contribuit din plin corupții administrației Ponta, care au făcut și continuă să facă cea mai mare nedreptate României guvernand-o central și local.

În concluzie, după ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei corupții, Guvernul Ponta e pe punctul să ne plaseze sub spectrul unor sancțiuni. Plecați odată acasă, domnilor, și lăsați țara asta să respire!”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Cătălin Predoiu.