spot_img
17.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeUmbra lui Sebi Ghiță la mega conferința Organizației Națiunilor Unite de la...

Umbra lui Sebi Ghiță la mega conferința Organizației Națiunilor Unite de la București

-

În septembrie și octombrie (26 septembrie – 14 octombrie 2022) în România se va organiza o mega-conferință a Organizației Națiunilor Unite. Guvernul României și-a asumat organizarea evenimentului în urmă cu patru ani. La adunarea care va avea loc la Palatul Parlamentului vor veni 2.000 de oficiali din 191 de țări. Conferința ONU este organizată de ANCOM, instituție care, fără licitație, a dat contractul de organizare a evenimentului unei firme care aparține unor foști parteneri de afaceri ai lui Sebastian Ghiță, deputatul acuzat de corupție, condamnat și fugit din țară, scrie Gazeta de Cluj.

La începutul lunii august, AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII (ANCOM) a semnat un contract în valoare de 22.730.900 lei, fără TVA, cu firmele Backstage Production Group International SRL si 360 Revolution SRL. ANCOM va plăti acești bani pentru ca cele două societăți să organizeze Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor care va avea loc la București în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022. 

Firma 360 Revolution a fost înființată în anul 2007 de Sebastian Ghiță (51% de acțiuni) și Sebastian Roescu (49%). În 2011, un anume Daniel Iulian Buduluș preia acțiunile lui Roescu și devine asociatul lui Ghiță. Un an mai târziu, Sebastian Ghiță se hotărăște să intre în politică, este ales deputat din partea PSD și trece afacerile pe numele unor oameni de încredere. Așa că Daniel Iulian Buduluș devine acționar unic al firmei 360 Revolution. În urmă cu câțiva ani, procurorii DNA au inclus-o pe lista firmelor controlate de Sebastian Ghiță, motiv pentru care Buduluș a avut poprire pe conturi, mai spune sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...