spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăDezvaluiriMISTERELE VIOLENȚELOR DE MIERCURI NOAPTEA/ Ultrașii dinamoviști: ÎI RUPEM, să zăpăcim oile/...

MISTERELE VIOLENȚELOR DE MIERCURI NOAPTEA/ Ultrașii dinamoviști: ÎI RUPEM, să zăpăcim oile/ SRI acuză MI: E război între serviciile secrete?

-

Suporterii dinamoviști din Peluza Cătălin Hâldan au pregătit incidentele din Piața Victoriei pe facebook încă de marți seară indică postările de pe pagina de facebook.

Ultrașii au acționat și în cadrul revoltelor după drama din Colectiv care au dus la demisia guvernului Ponta.

- Advertisement -

Conform Realitatea TV, SRI a comunicat miercuri noaptea că ar fi informat Ministerul de Interne asupra provocărilor pregătite.

SRI precizează, joi noapte, că Serviciul nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestărilor grupărilor ultras, dar, în măsura în care sunt obţinute date, acestea sunt transmise instituţional, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă.

- Advertisement -

UPDATE: În urma incidentelor de la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti, au fost reţinute 20 de persoane, până la miezul nopţii de miercuri spre joi, jandarmii intervenind cu oarecare întârziere în izolarea celor care aruncau cu torţe şi petarde pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici aflaţi în apropiere, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

COMUNICATUL SRI LA FINALUL ARTICOLULUI

CITIȚI: VIDEO: Incidente violente la manifestația din Piața Victoriei/ Jandarmii: Părăsiți zona

Această galerie a fost folosită la mai multe manifestații.

Îi rupem, scria marți seară un membru al galeriei.

Incidente violente au avut loc miercuri seară în Piața Victoriei între mai multe grupuri  și jandarmi.

Conform presei, grupurile violente provin din galeriile unor echipe, printre care Dinamo.

Ultrașii dinamoviști au venit la protest de la un meci de handbal Steaua-Dinamo.

FC Dinamo, fostul club al Ministerului de Interne din perioada comunistă, este condus de Ionuț Negoiță, fratele lui Robert Negoiță, primarul sectorului 3 și lider PSD.

Unele din postări au fost șterse între timp.

Timp de peste 2 ore miercuri seară, mai mulți protestatari, bănuiți că fac parte din galeriile unor echipe de fotbal, potrivit jandarmilor, au aruncat cu petarde, fumigene, sticle și pietre înspre forțele de ordine. Jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene. În final, grupul a fost dispersat.

Rusine PCH! Rusine ! NU SE FACE ASA CEVA! Protestele trebuiesc sa fie pasnice! Rusine! Sper sa va traga la raspundere jandarmeria cu amenzi URIASE si Negoita sa raspunda in fata legii! RUSINE!, a scris o persoană pe pagina de facebook Peluza Cătălin Hâldan.

Pe 2 Noiembrie 2015 am intrat pe pagina asta, eu, stelist de mai bine de 30 ani, sa va spun ca ce-ati facut voi in memoria victimelor de la Colectiv m-a facut sa vreau sa fiu dinamovist… Sa va fie rusine!, a scris altcineva.

Liderii PCH, cei care au fost si la manifestatia PSD de pe National Arena, si-au luat banii, din nou, de la Negoita si au iesit cu pyro impotriva jandarmeriei, cu un singur scop: sa sparga protestul si sa creeze haos. Am fost si la meciul de hambal Dinamo-steaua, am mers constant in PCH la meciurile de fotbal , dar marturisesc ca din acest moment imi este jena ca am cantat alaturi de acesti oameni. RUSINE!. a afirmat un alt personaj.

COMUNICATUL SRI:

„In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari:
Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice  de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.
In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor,  cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.
Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992 SRI are competente  pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala.

In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari: Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice  de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor,  cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992 SRI are competente  pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img