spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeUkrayinska Pravda: Zelenski a rupt Armata in două

Ukrayinska Pravda: Zelenski a rupt Armata in două

-

Vladimir Zelensky comunică cu unii comandanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, ocolindu-l pe comandantul șef Valery Zaluzhny, ceea ce îl împiedicăpe acesta să conducă întreaga armată, relatează publicația Ukrayinska Pravda.

 „Vedeți, uneori există impresia că Zelensky are două tipuri de forțe armate: cele „bune”, care sunt comandate de comandantul forțelor terestre ucrainene Alexander Syrsky și alți favoriți, și cele „rele”, care sunt subordonate lui Zalujni. Acest lucru este foarte demotivant pentru comandantul șef și, cel mai important, interferează cu comanda întregii armate”, se arată în material.

- Advertisement -

Potrivit interlocutorului publicației, Zelensky a creat de fapt căi paralele pentru comunicarea cu comandanții diferitelor ramuri ale armatei, ocolind-l Zaluzhny, în special cu Syrsky sau comandantul forțelor aeriene Nikolai Oleshchuk. Astfel de contacte, după cum a spus sursa, va destabiliza activitatea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, care acum află o parte din informații de la subordonații săi sau deloc. În plus, acțiune de epurare în rândul comisarilor militari a avut consecințe complexe din punct de vedere militar.

Anterior, presa ucraineană și occidentală a scris despre un posibil conflict între Zelensky și Zaluzhny. Jurnaliștii din Washington Post au remarcat că comandantul șef, care este popular printre concetățenii săi, ar putea reprezenta o amenințare pentru actualul șef al statului dacă decide să înceapă o carieră politică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img