spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeUKRAINA GATE: Emisarul special american pentru Ucraina a demisionat

UKRAINA GATE: Emisarul special american pentru Ucraina a demisionat

-

Emisarul special al Statelor Unite pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat din această funcție la câteva zile după ce s-a aflat despre posibila sa implicare în decizia controversată a președintelui Donald Trump de a reține ajutoarele militare promise Kievului.

- Reclama -

Demisia lui Volker despre care a relatat presa americană a fost confirmată de universitatea de stat din Arizona, unde mai lucrează acesta. Autoritățile americane nu au comentat relatările, iar Volker nu a răspuns deocamdată unui email al Europei Libere. Numele său apare în plângerea unui avertizor de integritate din serviciile secrete americane, pe care opoziția democrată și-a bazat lansarea unei cercetări de impeachment împotriva lui Trump. Președintele american este acuzat că l-a presat pe cel ucrainean Volodimir Zelenski să-i ofere informații compromițătoare despre activitățile în Ucraina ale posibilului său concurent în alegerile prezidențiale din 2020, fostul vicepreședinte democrat Joe Biden.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...