spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăDezvaluiriOperațiunea Melencu copiată după cea din 1989 de la casa lui László...

Operațiunea Melencu copiată după cea din 1989 de la casa lui László Tőkés

-

Ion Cristoiu emite o ipoteză interesantă cu privire la intervenţia de la casa familiei Melencu, spunând că aceasta are la bază un scenariu cunoscut din 1989, de la casa pastorului László Tőkés, de această dată vizat fiind Guvernul. Jurnalistul afirmă că situaţia a fost de dezamorsată de Mihai Fifor, transmite Mediafax.

- Reclama -

„În analiza cazului Caracal, am plecat de la o axioma că nu pot fi atât de mulţi proşti în acelaşi timp şi în acelaşi loc. În cazul acestei forţări a familiei Melencu de a da probele ADN, mi s-a părut ceva în neregulă, deoarece orice calcul simplu al DIICOT arăta că va ieşi cu tărăboi. Apoi, imaginea publică în rândul românilor era că victima este hărţuită şi în timpul ăsta criminalul stă bine merci şi are televizor în celulă. În consecinţă, am spus şi în intervenţia de ieri de la Antena 3, îmi aminteşte de cazul Tokes, cazul de la care a izbucnit Revoluţia. Tokes era preot în Timişioara al bisericii reformate şi, pentru anumite încălcări ale eticii bisericii, s-a dat o decizie de mutare a lui într-o altă localitate ca în locul lui să vină alt preot. Deoarece şedea acolo, trebuia să plece. Repet. Biserica reformată a dat în judecată şi a obţinut o decizie prin care el urma să fie mutat cu forţa. Pe 17 decembrie, brusc, autorităţile, dar fără ştirea lui Ceauşescu, au hotărât să îl mute. Deşi a apărut la fereastră şi părea să fie scânteia de la care izbucneşte căderea regimului, nimeni nu a amânat acest lucru şi a fost urmare a acestei operaţiuni din interiorul Securităţii, Miliţiei şi a celor care au coordonat, printre care un domn Cumpănaşu, care nu are legatură cu Alexandru Cumpănaşu, răspundea de Departamentul Cultelor”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...