Marea Britanie nu va depune cererea oficială de ieșire din Uniunea Europenă (UE) ca urmare a referendumului în favoarea Brexitului “până la sfârșitul acestui an”, a declarat miercuri premierul britanic Theresa May, aflată în prima sa vizită oficială în Germania, relatează AFP.

“Acest lucru nu se va întâmpla până la sfârșitul anului”, a declarat ea pentru presă la sfârșitul unei întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, explicând că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a pregăti această etapă.

Totodată, premierul britanic a afirmat că dorește să aibă o relație “constructivă” cu Germania și alți parteneri europeni pentru a asigura plecarea “sensibilă și organizată” a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

“Desigur, așa cum vom continua să lucrăm împreună, trebuie de asemenea să negociem ieșirea cu succes a Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a mai spus ea. “Acest lucru necesită timp și o muncă serioasă și detaliată, însă, atâta timp cât suntem membru al UE, vom respecta drepturile și obligațiile care ne revin”, a subliniat șefa guvernului de la Londra.

Ea a afirmat că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a-și stabili obiectivele înainte de a invoca Articolul 50, procedura oficială pentru părăsirea Uniunii Europene.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?