spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasămediuRăzvan Sava: Gabriela Firea conduce prin comunicate de presă transmise de pe...

Răzvan Sava: Gabriela Firea conduce prin comunicate de presă transmise de pe plajele unde își petrece concediul

-

Fostul primar general interimar al Capitalei Răzvan Sava susține că ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București a înaintat, în lunile mai și iunie, cereri de finanțare a activității fără a prezenta vreo justificare a necesității fondurilor solicitate.

- Reclama -

„Primarul general Gabriela Firea — 50% adevăr denaturat, 50% competențe administrative limitate. (…) Stimată doamnă primar, pentru că bucureștenii au dreptul să cunoască adevărul, vă precizez că, în lunile mai și iunie ale acestui an, ARCUB-ul mi-a înaintat cereri de finanțare a activității fără a prezenta, în ciuda solicitărilor Direcției Economice, vreo justificare a necesității sumelor invocate. Pe cale de consecință, am autorizat efectuarea viramentelor necesare acoperirii cheltuielilor de funcționare, salariale și pentru finanțarea acelor proiecte culturale pentru care au prezentat documente justificative. În plus, după cum chiar dumneavoastră spuneți, cele 58 de contracte au fost semnate de ARCUB în data de 30 mai 2016, drept pentru care nu aveau cum să se regăsească în solicitările de finanțare aferente lunii mai”, a declarat Sava, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de PNL.

În opinia lui sa, Gabriela Firea ar fi trebuit să se documenteze mai bine și „să renunțe la stilul de conducere prin comunicate de presă transmise de pe plajele unde își petrece concediul”.

„În încercarea de a poza într-un apărător al culturii, după declarațiile nefericite privind interzicerea organizării evenimentelor culturale și sportive pe domeniul public, doamna primar general a anunțat printr-un comunicat de presă că Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București — ARCUB a fost până acum în imposibilitatea de a asigura finanțarea celor 58 de proiecte selectate în cadrul programului ‘București — Oraș in-vizibil’. Arogându-și mantia eroului salvator, doamna Gabriela Firea a anunțat că va salva cele 58 de proiecte, asigurându-le finanțarea necesară, acuzându-mă în același timp că, în calitate de primar general interimar, nu am virat alocațiile bugetare cerute de ARCUB pentru a-și finanța activitatea”, a adăugat Sava, conform comunicatului PNL.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img