AcasăAnalizeUK dă înapoi în cazul Coreei de Nord: Opțiunea militară este "foarte...

UK dă înapoi în cazul Coreei de Nord: Opțiunea militară este „foarte îndepărtată”

-

O opțiune militară împotriva Coreii de Nord, adusă în discuție de administrația americană, este o perspectivă „foarte îndepărtată”, a afirmat vineri ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, după o întrevedere al Washington cu omologul său american, Jim Mattis, transmite AFP.

„Suntem foarte departe de a examina opțiuni militare”, a declarat Michael Fallon la o reuniune a unui grup de reflecție unde a fost întrebat dacă aliații din NATO vor ajuta Statele Unite să descurajeze Coreea de Nord să se înarmeze mai mult.

„Nu este o amenințare doar pentru Statele Unite și nu ne așteptăm ca Statele Unite să se ocupe singure de asta. Amenințarea privește întreaga comunitate internațională”, a adăugat el, lansând un apel pentru înăsprirea sancțiunilor împotriva Phenianului.

Marți, Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă intercontinentală capabilă să lovească Alaska.

Înainte de întrevederea lor, Jim Mattis a menționat că inițiativele împotriva Coreii de Nord consistă mai întâi în creșterea presiunii economice și diplomatice.

Faptul că a fost o rachetă ICBM (cu rază lungă de acțiune) „nu ne apropie de război, pentru că președintele a fost foarte clar, secretarul de stat (Rex Tillerson) a fost foarte clar asupra faptului că, înainte de toate, trebuie să depunem eforturi diplomatice și economice”, a declarat joi Jim Mattis.

„Riscurile cu Coreea de Nord sporesc, iar ultimele provocări subliniază necesitatea de a acționa pentru ca acest regim dubios să plătească un preț foarte ridicat, fiind o problemă nu doar pentru Statele Unite, ci pentru noi toți”, a declarat Michael Fallon în cursul întâlnirii cu Jim Mattis la Pentagon.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...