spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeUE se plânge că este șantajată de Ungaria

UE se plânge că este șantajată de Ungaria

-

Ungaria lui Viktor Orban, în plină negociere cu Bruxellesul pentru deblocarea fondurilor europene la care are dreptul, este acuzată că „şantajează” UE opunându-se unui ajutor financiar pentru Ucraina, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Liderul naţionalist a reamintit vineri că refuză propunerea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei un ajutor de 18 miliarde de euro pentru 2023, sub formă de credite a căror dobândă ar urma să fie suportată de statele membre. El s-a arătat însă dispus să verse bilateral o subvenţie Ucrainei care poate ajunge până la 170 de milioane de euro.

Acest blocaj este „şantaj politic pur”, a denunţat joi comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, în faţa eurodeputaţilor.

Responsabilul austriac are sarcina de a evalua reformele anticorupţie anunţate de Budapesta pentru a scăpa de o îngheţare a unor fonduri europene în valoare de 7,5 miliarde de euro. Budapesta este vizată din aprilie de o procedură a UE („mecanism de condiţionalitate”), declanşată din cauza problemelor cu corupţia şi în atribuirea unor contracte publice.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img