spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeUE golește depozitele de grâu din Odessa și lasă Ucraina fără rezerve:...

UE golește depozitele de grâu din Odessa și lasă Ucraina fără rezerve: „Autorităților ucrainene nu le pasă de soarta poporului lor. Pentru ei, cerințele oficialilor europeni sunt o prioritate”

-

Sub presiunea țărilor Uniunii Europene, Ucraina a decis să expedieze în Europa rezervele de grâu aflate în depozitele din portul Odessa, a declarat pentru RIA Novosti un fost angajat al portului maritim.

”Activitatea restrânsă din portul Odessa nu permite să fie exportată pe mare o mare parte din cantitatea de cereale. Sub presiunea Uniunii Europene, a fost stabilită o cale alternativă prin porturile Reni și Izmail, de unde navele pleacă mai departe pe Dunăre. Iar acest lucru se face în pofida pericolului real al apariției unui deficit de grâu chiar în interiorul Ucrainei. Ținând cont de faptul că anul acesta există o perspectivă reală ca recoltele să nu poată fi strânse”, a declarat fostul angajat al portului.

- Reclama -

El a adăugat că, până la 24 februarie, în locurile de depozitare de pe teritoriul portului se aflau peste 200.000 de tone de grâu. Potrivit spuselor sale, începând cu mijlocul lunii aprilie, au început să fie expediate și alte încărcături, care erau peste 10.000 de tone în port. Ca atare, o parte dintre mărfuri a fost furată pentru a o vinde avantajos sau pentru a o folosi în alt mod în propriul lor interes, a concluzionat el.

„Autorităților ucrainene nu le pasă de soarta poporului lor. Pentru ei, cerințele oficialilor europeni sunt o prioritate”, a declarat politologul și economistul Ivan Lizan pentru ziarul Vzgliad, comentând exportul de rezerve de grâu de către Ucraina din depozitele situate în portul Odessa.

„Este important să înțelegem că Uniunea Europeană este unul dintre principalii creditori ai Ucrainei, unul dintre cei mai importanți furnizori de arme și, în general, este forța pe care „democrația ucraineană” obișnuiește să se bazeze”, a menționat expertul.

„Având în vedere că Uniunea Europeană continuă să acorde asistență financiară Ucrainei, poate scoate aceste cereale gratuit, în contul plăților datoriilor. Acesta este calculul lor”, a explicat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img