spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeFostul preşedinte rus Dmitri Medvedev: Nu suntem idioţi. Ne pun sancţiuni nebuneşti şi pe...

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev: Nu suntem idioţi. Ne pun sancţiuni nebuneşti şi pe de altă parte ne cer să asigurăm aprovizionarea cu alimente

-

Occidentalii nu pot lovi Rusia cu sancţiuni economice „nebuneşti” şi, în acelaşi timp, să se aşteaptă ca Rusia să garanteze aprovizionarea cu alimente, a declarat joi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat în aceeaşi zi Moscova, la o şedinţă a Consiliului de Securitate al ONU găzduită de Statele Unite, că a luat ostatică „aprovizionarea cu alimente a milioane de ucraineni şi a milioane de alte persoane din întreaga lume”.

„Ţara noastră este pregătită să îşi asume toate obligaţiile”, a reacţionat Medvedev. Dar aşteaptă, de asemenea, ajutorul partenerilor săi comerciali”, a declarat pe Telegram actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

„În caz contrar, nu are sens: pe de o parte ne pun sancţiuni nebuneşti şi pe de altă parte ne cer să asigurăm aprovizionarea cu alimente. Nu merge aşa, nu suntem idioţi”, a adăugat fostul preşedinte rus (2008-2012).

Rusia şi Ucraina asigură 30% din aprovizionarea cu alimente a planetei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img