Uniunea Europeană a decis să înghețe finanțarea pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern, capabil să negocieze un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional și să soluționeze criza din sectorul bancar, a anunțat luni șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, citat de Jurnal.md.

‘Decizia noastră în acest moment este de a îngheța sprijinul bugetar. Uniunea Europeană își dorește să vadă formată, cât mai curând, o coaliție de guvernare, iar noul guvern să contacteze imediat Fondul Monetar Internațional pentru a solicita un nou acord de finanțare. În acest moment, așa cum se știe deja, ținem cont de două aspecte: criza bancară și stabilitatea macrofinanciară’ a republicii, a menționat Pirkka Tapiola.

Potrivit ministrului finanțelor interimar, Anatol Arapu, Uniunea Europeană prevăzuse pentru acest an o finanțare de 40,7 milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii urmau să fie alocați sub formă de sprijin financiar în mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justiției.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?