spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăDezvaluiriUdrea, noi dezvăluiri: Kovesi a pus-o sub ascultare pe Alina Bica care...

Udrea, noi dezvăluiri: Kovesi a pus-o sub ascultare pe Alina Bica care nu era dorită de SRI la DIICOT

-

Elena Udrea a declarat, la Hotnews, că Alina Bica a fost de la început nedorită în fruntea DIICOT, unul dintre motive fiind că „nu era din apropierea” SRI, ea susţinând totodată că Bica a avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi şi că nu primea niciun fel de informări de la SRI, transmite Mediafax.
„Eu nu am acuzat şi nu acuz SRI de implicare, însă Alina Bica a fost de la început nedorită – de asta a şi fost pusă pe seama mea – nedorită în fruntea DIICOT-ului. De ce? Unul din motive, or fi fost şi altele, eu nu spun acum că numai asta, dar e clar că unul din motive a fost tocmai acela că nu era din apropierea Serviciului de Informaţii, în aşa fel încât să poţi să-i spui: actionează într-un fel, fă aici aşa… (…) Nu spun că (Laura Codruţa Kovesi – n.r.) este aşa în totalitate, însă este clar că există o relaţie, o colaborare foarte bună între SRI sau domnul Coldea şi doamna Kovesi”, a susţinut Udrea. Ea a afirmat că Bica era supusă unei presiuni, fiind „pusă sub ascultare” imediat ce a preluat şefia DIICOT.
„Văzând presiunea la care era supusă Alina Bica, în sensul în care ea a fost pusă sub ascultare imediat ce a fost numită şef DIICOT sau chiar înainte puţin… A avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi sau la solicitarea DNA, la solicitarea Codruţei Kovesi. (…) Simţeau permanent această presiune asupra ei şi avea discuţii, îmi spunea că are discuţii cu cei de la SRI legat de faptul că, spre exemplu, ea nu primea niciun fel de informări de la SRI, în condiţiile în care combătea criminalitatea organizată”, a mai spus ea.
În acelaşi interviu, Elena UIdrea a negat că ar fi discutat şi despre numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT, în condiţiile în care a spus că s-a implicat în numirea Codruţei Kovesi la DNA, discutând cu premierul Victor Ponta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img