Home Dezvaluiri Udrea, dezvăluiri după clasarea dosarului Microsoft: COLDEA și 67.000.000 dolari

Udrea, dezvăluiri după clasarea dosarului Microsoft: COLDEA și 67.000.000 dolari

0

“Cel mai mare dosar de coruptie” cu care se lauda in octombrie 2014 Kovesi a fost doar praf in ochii oamenilor. In special ai naivilor care credeau ori inca mai cred ca DNA se lupta pe bune cu coruptia! In realitate, singurul scop pentru care a aparut acest dosar, vechi de trei ani la data la care a izbucnit scandalul, a fost afectarea scorului meu de la alegerile prezidentiale din 2014. Atunci, cu o saptamana inainte de vot, a fost arestat fostul sot, ceea ce a insemnat o lovitura teribila pentru candidatura mea, care s-a adaugat momentului chemarii mele la DNA, ca martor intr-un dosar oarecare, cu toata presa anuntata de Kovesi calare la intrare pentru a ma filma in prima zi de campanie si, care a fost urmata de un atac si mai puternic, prin aparitia fotografiilor cu mine si Alina Bica la Paris, actiune orchestrata de Coldea. Fotografiile au insemnat o lovitura si mai grea, cu doar trei zile inainte de vot…, a scris Elena Udrea pe facebook.

Ca dovada ca Microsoft nu ar fi aparut niciodata daca nu l-ar fi folosit impotriva mea, este si faptul ca niciunul din cei implicati nu a mai fost acuzat, judecat, condamnat in afara de Dorin Cocos. Dosarul a stat pe loc pana s-au prescris faptele si s-au pierdut banii declarati pompos de Kovesi “cea mai mare frauda”. La fel ca in cazul Gigina, cand a spus fara nicio jena “o mama trebui sa mai astepte.” Si apoi nu a mai facut nimic cu dosarul mortii tanarui politist! Pai daca e asa, fapta lui Kovesi nu e abuz in serviciu? Nu ar trebui sa raspunda penal pentru prejudiciul creat prin musamalizarea acestui dosar pana la prescrierea acuzatiilor? Daca mie mi-au dat judecatorii “independenti” de la ICCJ 6 ani pentru ca Bute a boxat in Romania si m-au pus sa platesc meciul acestuia, oare cati ani de puscarie ar trebui sa primeasca Kovesi pentru un prejudiciu de 67 milioane dolari, cert si produs prin acte de coruptie ale acesteia? BOMBĂ în Dosarul Microsoft! Șapte MINIȘTRI au scăpat fiindcă DNA nu și-a dat seama că faptele sunt prescrise. Prejudiciul e 67.000.000 dolari, mai scrie Udrea.

„La data de 08 ianuarie 2018, faţă de Andronescu Ecaterina, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012, Tănăsescu Mihai-Nicolae, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004 şi Mihăilescu Petru Şerban, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, s-a dispus soluţia clasării conform art. 16 alin. 1 lit. f din Codul de Procedură Penală, întrucât în cazul infracţiunilor reţinute în sarcina lor (constând în iniţierea, avizarea cu nerespectarea prevederilor legale a unor hotărâri de guvern, în perioada 2000- 2004, prin care erau favorizate anumite firme în contextul menţionat mai sus) s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”, transmite DNA, printr-un comunicat de presă.

Procurorii menţionează că şi în cazul celorlalţi trei foşti miniştri, Dan Nica, Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, toţi acuzaţi de abuz în serviciu, fapte s-au prescris, dispunându-se clasarea acuzaţiilor.

„Termenul general de prescripţie pentru infracţiunea de abuz în serviciu este de 10 ani. Referitor la această infracţiune, data săvârşirii ultimei acţiuni este 21.10.2004, data adoptării Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, moment de la care a început să curgă termenul general de prescripţie a răspunderii penale (şi nu de la data producerii prejudiciului efectiv, respectiv data de 15 aprilie 2009, momentul plăţii ultimei rate aferente contractului nr. 0115RO/15.04.2004) – Conform Deciziei nr. 18/30.01.2014 pronunţată de Î.C.C.J. – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 4963/1/2013 în ceea ce priveşte momentul consumării infracţiunii de abuz în serviciu”, a explicat DNA.

Ad

Exit mobile version