Kelelemn Hunor a anunţat, sâmbătă la Cluj-Napoca, că UDMR va decide miercuri, înainte de votul din plen dacă susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, până atunci liderii formaţiunii urmând să discute cu ambele tabere.

Kelemen Hunor a precizat că a vorbit cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar nu a negociat nimic. „Negocierile vor începe de luni”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cazul UDMR, nu se pune problema să îl susţină pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu, ci trebuie să accepte faptul că majoritatea are dreptul de a schimba Guvernul.

„Nu avem ce discuta despre intrarea la guvernare. Nu excludem nicio discuţie cu nimeni, nu am respins nicio invitaţie, dar despre guvernare putem discuta la momentul oportun. Nu se pune problema să îi susţinem pe dl. Dragnea sau pe dl. Grindeanu, nu e treaba noastră, nu dorim să intervenim în disputele lor. Nu am discutat şi nu discutăm despre portofolii până nu am clarificat principii, există sau nu majoritate, ce doreşte majoritatea, nu sunt interesat de poziţia de vicepremier, nici dacă cumva am ajunge în alt formă a discuţiilor, dar nu sunt convins că vom ajunge până acolo”, a explicat preşedintele UDMR, care a anunţat că Uniunea face o analiză a colaborării parlamentare cu PSD.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?