spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeUcrainienii au luat cu asalt punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și...

Ucrainienii au luat cu asalt punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România, Porubne-Siret, pentru a beneficia de sprijinul de 110 euro de persoană acordat de Crucea Roșie Română

-

Un număr mare de cetățeni ucraineni au „luat cu asalt” în ultimele zile punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România, Porubne-Siret, pentru a beneficia de sprijinul de 110 euro de persoană acordat de Crucea Roșie Română în cadrul unui program de asistență financiară, transmite newsbucovina.ro.

- Reclama -

Într-un comunicat de presă, Crucea Roșie Română arată că derulează, împreună cu Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, un program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni care, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, s-au stabilit în România.

- Advertisement -

„În ultimele zile, un număr însemnat de cetățeni ucraineni care locuiesc în Ucraina, trec zilnic granița prin punctul de frontieră de la Siret pentru a aplica și a beneficia de programul de asistență financiară al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Acest lucru a făcut ca activitatea lucrătorilor vamali din acest punct de trecere a frontierei să fie grav perturbată, timpii de așteptare și procesare a documentelor crescând semnificativ”, se arată în comunicat.

Ca urmare a acestei situații, Crucea Roșie Română transmite că este foarte important ca acești cetățeni, care trec frontiera doar pentru a beneficia de programul de asistență financiară, să fie informați corect cu privire la criteriile de eligibilitate, pentru a nu aglomera inutil punctul de frontieră și a nu crea frustrări și disconfort altor persoane.

- Advertisement -

„Informarea corectă trebuie să se realizeze în primul rând în Ucraina, cu precădere în comunitățile limitrofe punctelor de frontieră. Crucea Roșie Română a informat direct Crucea Roșie Ucraineană cu privire la această situație și a solicitat organizației să comunice intens în această perioadă, pe toate canalele de informare de la nivel local, că cetățenii ucraineni care părăsesc țara lor ca urmare a conflictului armat, dar nu se stabilesc în Romania, nu pot beneficia de programul de asistență financiară al Crucii Roșii Române”, se mai arată în comunicat.

Programul de asistență prevede alocarea unei sume de 110 euro pentru fiecare ucrainean refugiat și stabilit în România pe o perioadă de trei luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img