spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Europa de Vest nu înțelege

Ministrul de externe maghiar: Europa de Vest nu înțelege

-

Ar fi bine dacă la Bruxelles şi în toate capitalele Europei de Vest s-ar înţelege faptul că fără integrarea în Uniunea Europeană a Balcanilor de Vest, în perioada următoare va fi dificil să vorbim despre securitatea Europei, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

Potrivit şefului diplomaţiei ungare, în mai multe state care doresc să devină membre ale Uniunii Europene, deciziile de ieri ale Consiliului European au cauzat o oarecare dezamăgire.

Noi, cei care trăim aici, în vecinătatea Balcanilor de Vest, ştim exact cât de importantă este stabilitatea acestei regiuni, şi ar fi bine dacă şi în Europa de Vest s-ar înţelege acest lucru, a adăugat Szijjártó.

Ministrul a spus, totodată, că vineri dimineaţă a vorbit la telefon cu Christian Schmidt, reprezentantul comunităţii internaţionale în Bosnia, pe car l-a informat despre convorbirea telefonică purtată cu Milorad Dodik. Membrul sârb al Preşedinţiei Tripartite al Bosniei a relatat că în ciuda vieţii politice puternic polarizate, în Bosnia-Herţegovina există un subiect cu privire la care toată lumea este de acord, iar acesta este perspectiva europeană, importanţa integrării europene.

Prin urmare, ar fi fost bine, ar fi bine dacă Uniunea Europeană ar acorda acest ajutor bosniacilor, astfel încât să consolideze, în viaţa politică internă fragmentată a Bosniei, consensul cu privire la importanţa integrării europene, a spus Péter Szijjártó.

Ministrul şi-a exprimat, de asemenea, regretul cu privire la faptul că Georgiei nu i s-a acordat statutul de candidat. Ungaria consideră că această ţară a implementat acele măsuri necesare care sunt absolut importante pentru a primi statutul de candidat, a spus politicianul maghiar. Szijjártó a adăugat că atât ţara, cât şi conducerea sa sunt pentru aderare şi nu înţeleg de ce a trebuit luată o astfel de decizie, care întârzie aceste ambiţii.

Ministrul ungar de externe a făcut aceste declaraţii la aeroport, spunând că pleacă la Tbilisi pentru a reafirma sprijinul Ungariei pentru integrarea europeană a prietenilor noştri din Georgia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img