spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăActualitateUcrainienii acuză România că le sabotează exporturile prin Sulina

Ucrainienii acuză România că le sabotează exporturile prin Sulina

-

Revista Ukrainian Shipping Magazine acuza autoritatile din Romania ca pun in pericol exporturile pe cale maritima ale Ucrainei pentru ca nu vor sa ia in considerare propunerile partii ucrainene.

- Reclama -

S-a format o aglomeratie de aproximativ 90 de nave in apropierea canalului maritim Sulina. Partea romana nu face fata problemei si ignora propunerile lucratorilor portuari ucraineni, scrie revista.

In prezent, exporturile ucrainene sunt partial conectate cu Dunarea si canalul maritim Sulina. Incepand cu 21 mai, in fata canalului s-a format o aglomeratie de aproximativ 90 de nave de marfa. Dupa cum a remarcat pe Facebook expertul ucrainean Andrii Sokolov, canalul este operat de partea romana, care nu s-a mai confruntat niciodata cu un asemenea aflux de nave.

„In ultimele patru saptamani, situatia a mers din rau in mai rau. Partea ucraineana a facut o serie de propuneri, in special, cum sa accelereze escorta navelor. Cu toate acestea, administratia canalului este foarte conservatoare si nu a acceptat nicio propunere in acest moment”, a declarat Sokolov.

„Multa vreme, fiecare a luptat la nivelul sau, dar avand in vedere ca exporturile sunt tot ce ne-a mai ramas, aceasta problema trebuie ridicata la nivelul sefilor de guvern. Si sa se decida de urgenta”, mai spune acesta.

„Ignorarea de catre Romania nu numai ca ii costa scump pe exportatorii ucraineni, dar pune si mai mult in pericol operatiunile de export peste o luna”, mai spune Ukrainian Shipping Magazine.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img