spot_img
24.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeUcraina vrea să negocieze cu creditorii amânarea pentru 2 ani a plății...

Ucraina vrea să negocieze cu creditorii amânarea pentru 2 ani a plății datoriilor deoarece nu mai are bani

-

Ucraina intenţionează să amâne rambursarea ratelor dobânzilor şi a bondurilor sale în euro timp de 24 de luni, începând de la 1 august, conform unei Hotărâri de Guvern publicată miercuri, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Executivul de la Kiev, care încearcă să facă faţă efectelor invaziei Rusiei din 24 februarie, a dat instrucţiuni Ministerului de Finanţe să negocieze cu creditorii amânarea plăţilor şi a promis dobânzi suplimentare la plăţile amânate.

Ucraina deţine câteva emisiuni de eurobonduri, în valoare de 19,5 miliarde de dolari, cu scadenţa în 2022-2033, care ar urma să fi amânate până în 2024-2035.

În septembrie, Ucraina are de plată un nivel record al datoriei externe – aproape 57 miliarde de hrivne (1,93 miliarde de dolari) – iar veniturile la bugetul statului acoperă doar o treime din necesităţile de finanţare ale ţării.

Tymofiy Mylovanov, consilier al Cabinetului preşedintelui ucrainean, a cerut partenerilor externi să-şi majoreze sprijinul financiar acordat Ucrainei pentru a ajuta ţara să nu se confrunte cu o criză, în situaţia în care cheltuielile au urcat semnificativ din cauza războiului, iar veniturile au scăzut. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...