spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeUcraina amenință NATO: Vom crea armata cea mai puternică a Europei. NATO...

Ucraina amenință NATO: Vom crea armata cea mai puternică a Europei. NATO nu a făcut niciun efort pentru ca Ucraina să devină stat membru

-

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat pentru agenţia „Anadolu” că, de la summitul de la București din 2008, NATO nu a făcut niciun efort pentru ca Ucraina să devină stat membru al Alianței. Potrivit diplomatului, NATO ar trebui să prezinte Ucrainei o listă clară cu reformele necesare aderării. Dmitro Kuleba a mai menționat că, în 2008, la summitul de la București, NATO „a declarat foarte clar” că Ucraina și Georgia vor deveni state membre ale Alianţei.

- Reclama -

„La același summit, liderii au dispus ca miniștrii lor de externe să ia în considerare furnizarea către ambele țări (Ucraina şi Georgia, n.r.) a planurilor de acțiune pentru obţinerea calităţii de membru. Dacă mă întrebați ce a făcut NATO din 2008 pentru a realiza acest lucru, pentru a pune în aplicare această decizie, voi răspunde foarte sincer: nimic. Din 2008, NATO nu a făcut niciun pas pentru a pune în aplicare această decizie” – a afirmat ministrul de externe al Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa va fi obligată să creeze armata cea mai puternică a Europei, dacă NATO o va lăsa singură în rezolvarea problemelor din zona Doneţk – scrie Népszava. Potrivit cotidianului budapestan, la Kiev sunt dispuşi să aducă sacrificii pentru atingerea acestui scop, dar în fond Ucraina doreşte să exercite o presiune mai mare asupra Occidentului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...