spot_img
-4.3 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeUcraina acuză 3 state membre NATO de relații privilegiate cu Moscova: Ne...

Ucraina acuză 3 state membre NATO de relații privilegiate cu Moscova: Ne blochează intrarea în NATO

-

Aderarea Ucrainei la NATO depinde de trei state membre ale Alianței, care își construiesc relațiile cu Kievul prin prisma relațiilor bilaterale cu Rusia – a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu pentru portalul Sargs.lv, a cărui traducere a fost publicată de ambasada Ucrainei în Letonia.

„După calculele mele, Ucraina se va alătura NATO atunci când trei dintre capitalele țărilor membre ale Alianței își vor schimba opiniile cu privire la relațiile cu Ucraina, începând în sfârșit să perceapă Ucraina ca un stat independent și nu ca pe o anexă a Rusiei” – a subliniat Kuleba. Ministrul a refuzat să răspundă despre ce state este vorba, menționând doar că, atunci când aceste trei capitale îşi vor schimba opiniile și nu își vor mai construi relațiile cu Ucraina prin prisma relațiilor bilaterale cu Rusia, situația se va schimba radical. „Atât timp cât aceste puncte de vedere nu se vor schimba, NATO îşi va deschide doar ferestrele pentru cooperarea cu Ucraina, menţinând ușile pentru aderare închise” – a adăugat ministrul ucrainean de externe.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială