spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăExterneTurcul care a încercat să-l asasineze pe Ioan Paul a depus flori...

Turcul care a încercat să-l asasineze pe Ioan Paul a depus flori la mormântul fostului Suveran Pontif

-

Extremistul turc care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981, Mehmet Ali Agca, a depus flori sâmbătă la mormântul fostului Suveran Pontif, relatează AFP, transmite Agerpres.

Acest act de căință a avut loc la 31 de ani după ce papa polonez l-a vizitat pe Agca în închisoarea sa din Roma, acordându-i iertarea pentru tentativa de asasinat care l-ar fi putut costa viața în 1981.

- Advertisement -

În vârstă de 23 de ani la acea dată, Mehmet Ali Agca a tras două focuri de armă asupra Suveranului Pontif în Piața Sfântul Petru, unul dintre gloanțe traversându-i abdomenul, iar celălalt ratându-i cu câțiva centimetri inima.

Agca a revenit pe neașteptate sâmbătă la Roma, prezentându-se singur la poliție pentru a-și face cunoscută intenția de a depune flori la mormântul lui Ioan Paul al II-lea.

- Advertisement -

„Am simțit nevoia să fac acest gest”, a explicat el poliției, potrivit unui reprezentant al presei care fusese anunțat dinainte despre vizita sa.

Cu prilejul vizitei întreprinse luna trecută de actualul Suveran Pontif în Turcia, Mehmet Ali Agca a solicitat să fie primit de Papa Francisc. Cererea i-a fost respinsă, la fel și audiența solicitată pentru acest weekend la Roma.

„El a depus flori la mormântul lui Ioan Paul al II-lea. Consider că este suficient”, a declarat purtătorul de cuvânt al Papei Francisc, Federico Lombardi, citat de cotidianul La Repubblica.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img