spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăSocialAvertisment MAE: Evitați Ungaria,Serbia și Croația

Avertisment MAE: Evitați Ungaria,Serbia și Croația

-

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Croaţiei în 28–31 ianuarie, al Serbiei, în intervalul 28-29 decembrie şi al Ungariei, în 27 decembrie, cu privire la răcirea puternică a temperaturilor, cod roşu de ninsori abundente şi vânt puternic.

Potrivit unui comunicat MAE remis sâmbătă MEDIAFAX, începând de duminică, regiunea capitalei Zagreb precum şi partea centrală a Croaţiei se va afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare, aşteptându-se formarea unui strat de zăpada de până la 50 de cm.

Pentru regiunea Split – Knin, pe coasta dalmată, s-a emis o atenţionare cod roşu de ninsoare abundentă şi cod portocaliu de vânt puternic. Sub avertizare meteorologică cod galben de ninsori şi vânt se află regiunea Istria (nord-vest) şi Slavonia (nord–est).

O altă atenţionare din partea Ministerului Afacerilor Externe se referă la teritoriul Ungariei, atenţionare emisă de către Inspectoratul ungar de meteorologie care este în vigoare până la data de 28 decembrie 2014, ora 00.00.

Astfel, începând cu seara zilei de 27 decembrie 2014, se vor înregistra ninsori şi viscol în zonele situate la vest de Dunăre, unde stratul de zăpadă poate depăşi 15 cm, precum şi în Câmpia de Sud. La Budapesta şi în judeţele situate în nordul capitalei, ninsorile vor fi uşoare şi temporare şi vor înceta în cursul zilei de duminică, 28 decembrie 2014. Vântul se va accentua în dimineaţa zilei de duminică, 28 decembrie 2014, atingând şi cote de până la 70km/h.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img