spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeTurcii dezvăluie scandalul cerealelor ucrainiene

Turcii dezvăluie scandalul cerealelor ucrainiene

-

Doar 5,6% din cerealele exportate din Ucraina ca parte a „acordului cu cereale” au fost trimise în țările sărace, a declarat luni ministrul turc al Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirisci.

- Reclama -

„De la 1 august, când a plecat prima navă din Ucraina, până pe 16 octombrie, 63% din cerealele exportate din porturile Mării Negre au fost trimise în țările europene, 24% în Asia și 13% în Africa. Doar 5,6% din exportul de 7,5 milioane de tone. de produse agricole au fost direcționate către țările sărace. Doar 541 de tone metrice de cereale au fost furnizate către Djibouti, una dintre cele mai sărace țări din lume”, a spus ministrul, citat de TRT TV Channel.

Chestiunea exportului ucrainean de cereale peste Marea Neagră a fost discutată pe 13 octombrie la întâlnirea președinților Turciei și Rusiei, Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin, de la Astana, a menționat Kirisci. „Fezabilitatea reînnoirii acordului de cereale pentru următoarele trei luni a fost discutată în cadrul reuniunii. Ar trebui să consolidăm coridorul marin al cerealelor. Îl vedem nu doar ca un element tehnic de sprijin pentru siguranța alimentelor, ci ar trebui să devină și coridorul umanității și bunăvoinței. în solidaritate cu țările care luptă împotriva foametei”, a adăugat ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img