spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeTurcii au luat foc împotriva americanilor: E obscen

Turcii au luat foc împotriva americanilor: E obscen

-

Liderul naționaliștilor turci Devlet Bahceli a calificat ca obscenă arborarea unui steag american disproporționat de mare în comparație cu cel turcesc pe un distrugător american ancorat în strâmtoarea Bosfor. 

El a considerat fotografia ambasadorului american Jeffrey Flake de pe puntea distrugătorului US Navy din strâmtoarea Bosfor drept un „semnal de amenințare” și a cerut ca diplomatul să fie chemat la Ministerul turc de Externe , a informat anterior ziarul Aydınlık. 

- Advertisement -

USS Nitze, o navă USS Navy care a luat parte și la Războiul Civil yemenit , ancorasese anterior în largul coastei Dolmabahçe. 

Fotografia ambasadorului de pe puntea navei a fost postată de Ambasada Americană în Turcia pe Twitter. 

Experții turci au atras atenția și asupra faptului că steagul turcesc de pe catargul distrugătorului este mult mai mic decât steagul american, numind-o „o demonstrație de forță” din partea Statelor Unite. 

„Este lipsit de respect pentru Statele Unite să ridice un steag disproporționat de mare pe o navă de război ancorată în Bosfor , încălcând obiceiurile internaționale. Arborarea unui mic steag turcesc lângă un mare steag american pe această navă de război este obscen și ilegal”, a spus Bahceli.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img