spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri

Ciolacu: Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Antena 3, despre prezenţa actualilor miniştri în guvernul condus de el, că sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri, şi că nu doreşte să înceapă un drum nou cu suspiciuni sau cu lucruri pe care trebuie să le explice el. El a mai spus că sunt doi miniştri care s-au remarcat, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş şi ministrul Sorin Grindeanu.

”Marea parte dintre miniştri se va regăsi şi în noul guvern, în momentul în care premierul Ciucă îşi va da demisia, tot guvernul este demis şi urmează formarea noului guvern, cele două partide vor veni cu propuneri. Eu cred că mulţi miniştri se vor regăsi, va fi o analiză făcută de prim-ministru, vom face şi noi o analiză a eficienţei ministrilor PSD, vom avea o discuţie în coaliţia şi cred că fiecare partid va veni cu modificări. Nu vor fi modificări de substanţă”, a spus liderul PSD. 

Întrebat dacă anumiţi miniştri din actualul guvern nu se vor regăsi în Executivul PSD, Ciolacu a spus că ”sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică despre ministrul Virgil Popescu că ”trebuie să închidă anumite lucruri pe care nu reuşeşte de foarte mult timp să le închidă”, el precizând că a fost cel care a negociat regulamentul pentru taxa de solidaritate la UE. Ciolacu a făcut apel public către ninistrul Finanţelor şi preşedintele ANAF să spună dacă în perioada negocierii de către ministrul Energiei pe noul regulament al UE privind taxa de solidaritate, Ministerul Energiei le-au cerut puncte de vedere şi documente premergătoare pe care să le folosească în negocierea de la comisie.

”Îmi doresc să nu intru şi în noul guvern cu aceste lămuriri nedecontate. (..)  Nu începem un drum nou cu suspiciuni sau cu lucruri pe care trebuie să le explic eu”, a precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD a menţionat, despre portofolii, că ”sunt prevăzute patru schimbări în acordul politic, pe care o să le discute în coaliţie şi de la acest lucru se va porni.

”Sunt ministerele avizatoare, Ministerul Finanţelor şi Justiţiei, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor. Sunt în acestă discuţie. Există întotdeauna o marjă de negocieri politice şi cred că vom pleca cu toţii de la o idee corectă, ce a fost eficient, ce ministere s-au deblocat. Nu vreau neapărat să rămână Ministerul Transporturilor la PSD, departe de mine gândul ăsta, dar sunt doi miniştri care s-au remarcat, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor şi ministrul Grindeanu care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani de zile şi va avea o execuţie foarte bună”, a afirmat Ciolacu.

El a completat că este ”eficienţă guvernamentală clară, pentru că amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img