spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeTurcia nu se va alătura sancțiunilor pe care Occidentul le-a introdus împotriva...

Turcia nu se va alătura sancțiunilor pe care Occidentul le-a introdus împotriva Rusiei

-

Turcia nu se va alătura sancțiunilor pe care Occidentul le-a introdus împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene, a anunțat reprezentantul oficial al președintelui turc, Ibrahim Kalin, la postul de televiziune Haberturk.

”În privința Rusiei noi promovăm o politică echilibrată (…) Nu introducem sancțiuni și nu ne vom conecta la ele. Trebuie să ne respectăm interesele. Dacă toți dărâmă poduri, cine va mai putea să vorbească, într-un final, cu Rusia? Relațiile noastre economice cu Rusia sunt de așa natură încât introducerea de sancțiuni va avea un impact mai puternic asupra economiei Turciei, decât a Rusiei. Am ocupat o poziție clară (în privința sancțiunilor). Occientul a acceptat-o”, a spus reprezentantul lui Recep Tayyip Erdogan.

- Reclama -

Cu toate acestea, a continuat el, Turcia este periodic supusă unor presiuni în privința introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei. ”Dar presiunea sistematică nu există. Din când în când ei înscriu această problemă pe ordinea de zi, noi prezentăm argumentele noastre de ce nu respectăm sancțiunile”, a spus Kalin.

Întrebat în legătură cu oligarhii ruși, reprezentantul lui Erdogan a declarat că, în privința lor Ankara a adoptat aceeași poziție ca și în privința Rusiei, în ansamblul ei. ”Nu vom folosi sancțiuni împotriva anumitor persoane”, a adăugat el.

Turcia condamnă operațiunea militară a Rusiei în Ucraina, dar admite că decizia Moscovei ar putea avea legătură cu acțiunile Occidentului timp de 30 de ani, inclusiv cu extinderea NATO, a mai spus Ibrahim Kalin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...