spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăExterneTurcia cere SUA arestarea lui Gulen

Turcia cere SUA arestarea lui Gulen

-

Turcia a trimis oficial Statelor Unite solicitarea de arestare a clericului turc Fethullah Gulen sub acuzația că a pus la cale tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, a transmis marți postul de televiziune turc NTV, potrivit Reuters.

Turcia îi acuză pe membrii mișcării religioase a lui Gulen, care este stabilit în SUA, că au organizat tentativa de puci din urmă cu două luni, în care militari rebeli au preluat controlul asupra unor tancuri și avioane de luptă, bombardând parlamentul și ocupând poduri în încercarea de a prelua puterea.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat această chestiune cu omologul său american Barack Obama la summitul G20 din China de la începutul acestei luni.

Un oficial de la vârful administrației americane a spus la acel moment că Obama i-a explicat lui Erdogan că decizia va fi una juridică, nu politică.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială