spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriAcuzații explozive la adresa vicepremierului Borc: Au lins clanța la cabinetul lui

Acuzații explozive la adresa vicepremierului Borc: Au lins clanța la cabinetul lui

-

Când le-am închis robinetul polonezilor și i-am chemat să dea prețul măcar în al 12-lea ceas, mi s-au înroșit telefoanele, m-a sunat îngrijorat inclusiv vicepremierul Borc, pentru că polonezii au lins clanța la cabinetul vicepremierului și la cabinetele altor ministere, a explicat avocatul Remus Borza, președinte Euro Insol, situația creată după deschiderea procedurii insolvenţei împotriva CET.

- Reclama -

Acesta a declarat pentru DcNews că, după începerea acestei proceduri, a început negocierile cu Oltchim și Uzinele Sodice Govora (USG) pentru a obține prețuri corecte, care să genereze venituri suplimentare – condiție esențială în promovarea unui plan de reorganizare. Oltchim a acceptat creșterea de prețuri de la 94 de lei Gcal la 106 lei Gcal abur industrial de 13 bari, dar conducerea USG nu a acceptat să plătească preţul cerut de CET Govora, chiar dacă era mai mic decât cel cerut de la Oltchim. Prin urmare, s-a luat decizia de denunțare a contractului cu USG.

„Întotdeauna, după ’90, am stat în poziția de drepți în fața unui ambasador. M-ați întrebat de Uzinele Sodice. Au venit ministrul Energiei, ambasadorul Poloniei și premierul să întrebe de nebunul care și-a permis să închidă robinetul pentru că eu asta am făcut. (…) Am pierdut 67 milioane de euro subvenționând doi agenți economici, polonezii și Oltchim. CET Govora a dus în spate doi elefanți: Oltchimul și Uzinele Sodice. Prima dată am negociat contractul cu Olchim și le-am crescut prețul. (…) Nu m-a sunat nimeni pentru Oltchim, în schimb, când le-am închis robinetul polonezilor și i-am chemat să dea prețul măcar în al 12-lea ceas… mi s-au înroșit telefoanele, m-a sunat inclusiv vicepremierul Borc. M-a sunat îngrijorat pentru că polonezii au lins clanța la cabinetul vicepremierului și la cabinetele altor ministere”, a declarat Remus Burza pentru DcNews.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...