spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeTurcia a semnat cu Rusia "contracte pe termen foarte lung" pentru gaze

Turcia a semnat cu Rusia „contracte pe termen foarte lung” pentru gaze

-

Turcia și Rusia au semnat contracte pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze naturale ținând cont de volatilitatea prețurilor globale, a declarat luni ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Donmez, la postul de televiziune TVNET.

- Reclama -

„Avem contracte pe termen foarte lung semnate cu Rusia, dar nu pot dezvălui detaliile, pentru că acestea sunt chestiuni comerciale. Dar, cu siguranță, există prevederi în acele contracte care acoperă o creștere a prețurilor pe piețele globale. Nu doar acordurile noastre, ci toate contractele cu exportatorii de gaze includ acest lucru”, a spus el.

În funcție de fluctuațiile prețurilor de pe piețele globale de energie, țări, inclusiv Turcia și Rusia, au renegociat în mod regulat prețurile și alte probleme de stabilire a prețurilor, a adăugat ministrul turc.

Potrivit lui Donmez, Ankara ar fi fost forțată să caute alți furnizori de gaze naturale, dacă s-ar fi alăturat sancțiunilor anti-ruse. „După cum știți, Rusia a publicat o listă de țări neprietenoase în urma sancțiunilor impuse acesteia. Dacă ne-am fi alăturat acelor sancțiuni, am fi fost și noi pe lista neagră și am fi căutat importuri alternative de gaze naturale”, a spus el. spus.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img