spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeRusia amenință Japonia cu "contramăsuri" în urma militarizării rapide

Rusia amenință Japonia cu „contramăsuri” în urma militarizării rapide

-

Moscova consideră că politica Japoniei de abandonare a dezvoltării pașnice este o provocare serioasă la adresa securității Rusiei și a Regiunii Asia-Pacific în general și avertizează că, dacă această practică va continua, nu va mai avea altă opțiune decât să ia contramăsuri adecvate pentru pentru a bloca amenințările militare, a declarat ministrul adjunct de externe Andrei Rudenko pentru TASS într-un interviu.

„Am luat notă de implementarea accelerată de către administrația Kishida de către [prim-ministrul japonez Fumio] a renunțării la o politică de dezvoltare pașnică, care a fost declarată de mai multe decenii, și a pornirii pe o cale de militarizare rapidă. Printre pașii concreti de-a lungul acestora liniile sunt desfășurarea de exerciții militare la scară largă în apropierea granițelor Rusiei împreună cu parteneri neregionali, adoptarea unei versiuni actualizate a documentelor doctrinare în domeniul apărării și securității în vederea creării unui potențial de atac și a unei creșteri fără precedent a cheltuielilor apărării”, a spus Rudenko.

„Considerăm o astfel de activitate a Tokyo ca o provocare serioasă la adresa securității țării noastre și a Regiunii Asia-Pacific în ansamblu. Avertizăm că, dacă această practică va continua, vom fi obligați să luăm contramăsuri proporționale pentru a bloca forțele militare. amenințări la adresa Rusiei”, a subliniat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img