spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneTurcia: 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au...

Turcia: 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv

-

Aproximativ 50.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters.

- Reclama -

Administraţia autoritaristă de la Ankara a intensificat activităţile de eliminare din structurile statului a persoanelor suspectate de implicare directă în tentativa de lovitură de stat militară sau de susţinere a complotului. Marţi, 15.200 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei au fost disponibilizaţi, iar companii media acuzate de susţinerea lui Fehtullah Gulen au fost închise. Aproape 500 de persoane au fost disponibilizate marţi de la Direcţia pentru Afaceri Religioase, 257 de la Cabinetul primului-ministru, iar 100 din structuri ale serviciilor de informaţii.

În total, circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv după tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie.

„Această organizaţie teroristă paralelă nu va mai fi pionul niciunei ţări. Îi vom dezrădăcina de peste tot”, a declarat premierul Binali Yildirim, referindu-se la structurile care ar fi sub controlul mişcării clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img