Turcescu, noi dezvăluiri despre drama din #Colectiv

0
928

Jurnalistul Robert Turcescu (www.turcescu.ro) a publicat pe blogul său noi dezvăluiri despre #Colectiv.

ARTICOLUL LUI ROBERT TURCESCU:

Sandesc-1Va mai aduceti aminte cum in primele zile de dupa #Colectiv, numitii Arafat si Banicioiu spuneau ca avem de toate pentru a trata victimele? Ca Romania se descurca si ca nu e nevoie de trimiterea pacientilor in strainatate si, atentie, ca nu avem nevoie de echipamente?Iata ce declara pe 1 noiembrie 2015, fostul Ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu:

Chiar mai devreme ma suna doamna ministru din Moldova, insa i-am comunicat ca nu, chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment, medicii nostri pot gestiona situatia. Franta, Germania, am primit din foarte multe parti astfel de solicitari… Momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar mediici nostru pot face fata cu brio oricariei situatii. Nu este nicio diferenta intre medicii care au venit si medicii de aici!

Daca vreti sa vedeti si video aceasta declaratie, uitati-va la acest material.

Acum iata si DOVADA ca spitalele noastre nu aveau destule echipamente medicale absolut obligatorii in situatii de urgenta! Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii de la acea data, Dorel Sandesc, le-a scris norvegienilor sa ne ajute cu ventilatoare mecanice, catetere, aparate de monitorizare a functiilor vitale etc, asa cum puteti citi in documentele pe care le public aici in EXCLUSIVITATE. Ce e foarte grav insa este ca aceasta cerere de ajutor a fost trimisa, ATENTIE, la aproape SASE zile dupa tragedia din #Colectiv, adica pe 05.11.2015, la ora 23.31! Deci vreme de o saptamina, Arafat si Banicioiu s-au incapatinat sa dovedeasca ei ce bine gestioneaza criza, apoi au dat in bilbiiala si au inceput sa ceara ajutor din strainatate pe doua directii: transferul ranitilor si echipamente medicale.

In aceste conditii, privind documentele de mai jos, putem sa ne intrebam daca nu cumva ambitia acestor doi indivizi, Arafat si Banicioiu, de a arata ca ei pot sa faca fata situatiei si ca au si cu ce sa-i faca fata, a dus in final fie la pierderea unor vieti, fie la agravarea situatiei unora dintre raniti? Eu zic ca putem!

Sandesc 1Sandesc 2