spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăAnalizeTUDOSE, UMILIT: Vâlcov și Dragnea și-au tras Dezvoltarea cu baron de Olt

TUDOSE, UMILIT: Vâlcov și Dragnea și-au tras Dezvoltarea cu baron de Olt

-

Senatorul Paul Stănescu desemnat vineri ministru al Dezvoltării a împânzit instituțiile statului cu membri ai familiei sale și cu oameni de casă. Fratele îi este coleg de Parlament, soția este consilier la Ministerul Educației, cuscra inspector școlar adjunct, tatăl a fost primar de comună, scria recent România Liberă.

- Reclama -

Prin această numire Mihai Tudose a fost umilit.

Demisia lui Shaideh a dus la speculații în presă că va fi tăiată conducta cu bani a lui Liviu Dragnea. 

Numirea lui Stănescu are legătură cu Darius Vâlcov, fostul primar PDL de Slatina, devenit eminența cenușie a PSD.

Paul Stănescu a condus între 2008 și 2016 județul Olt, din ipostaza de președinte al Consiliului Județean, și este unul din apropiații lui Liviu Dragnea. În 2015, Stănescu a fost singurul lider PSD care și-a dat demisia în semn de solidaritate atunci când actualul șef al social-democraților a părăsit Ministerul Dezvoltării, ca urmare a condamnării pentru fraudarea referendumului din 2012. De altfel, relația dintre Stănescu și Dragnea depășește cadrul politic, baronul de Olt participând la partidele de vânătoare organizate în fieful liderului PSD. Paul Stănescu este cercetat pentru abuz în serviciu. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că, în perioada în care Stănescu conducea CJ Olt, instituția a finanțat ilegal o echipă de fotbal din județ, ALRO Slatina. Stănescu este implicat și într-un dosar de corupție alături de Darius Vâlcov, fost primar în Slatina și fost ministru de Finanțe. Ei sunt cercetați pentru concesionarea serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi din Slatina pe 30 de ani de Primăria Slatina către o firmă, sau contractarea mai multor lucrări supraevaluate de către SC Compania de Apă SA Slatina. El deține 31 de hectare de teren în județul Olt.

În 2016, Paul Stănescu s-a hotărât să candideze pentru Parlament, pentru a beneficia de imunitate. Mutarea lui Stănescu a fost sprijinită și de Liviu Dragnea, cu toate că liderul PSD le ceruse aleșilor locali să își păstreze posturile.

De Paul Stănescu s-a ocupat la celebra rubrică Dosar de Politician și Silviu Mănăstire:

Azi am să vă prezint o ciudățenie: un baron local din județul- roșu Olt vrea să devină parlamentar. Este vorba despre Paul Stănescu, fostul președinte al consiliului județean Olt și șeful organizației PSD. Acest Stănescu este tovarășul de șprituri și paranghelii a jupânului PSD Liviu Dragnea. De ce a renunțat Paul Stănescu la confortabila poziție de baron al Oltului pentru a veni parlamentar la București? Încă nu este clar, însă Stănescu este presat de câteva dosare penale interesante și, cine știe, poate că imunitatea parlamentară îi va fi de folos în cazul în care vreun procuror se gândește să-l aresteze. În plus după ce ai devenit bogat și puternic așa cum este baronul Stănescu te gândești să intri în liga mare a șmecherilor de la București. Dacă Liviu Dragnea a devenit șef de partid plecând de la talpa țării din cel mai sărac județ al României, orice este posibil. În plus, Liviu Dragnea se gândește deja să-și aducă mai mulți tovarăși de încredere la București, cum este acest Stănescu, deoarece are nevoie de oameni fideli în conducerea partidului.

Baronul Stănescu a condus județul Olt între anii 2008 și 2016. În locul său la conducerea CJ -ului Stănescu și-a lăsat un băiat de casa…ascultător. Stănescu a știut să îmbine întotdeauna afacerile în agricultura și politică. Familia sa deține exploatări agricole în județ, fabrici de conserve și ferme de porci. Fieful familiei Stănescu este comuna Vișina. Tatăl baronului este primarul comunei de 12 ani neîntrerupți. Familia Stănescu controlează fosta fermă de stat din localitatea Vișina, Agromec Vișina SA. Unul din fii baronului Stănescu controlează firma Agromec Bucinisu SA, iar un alt membru al familiei este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL care a derulat proiecte europene de milioane de euro. Fratele baronului Stănescu, Alexandru, este deputat PSD de Olt din anul 2012. Așadar, avem de-a face cu o adevărată famiglie nobiliara PSD-istă, care ar putea purta numele
de Stănescu de Vișina.

După atâta bogăție și succes Stănescu s-a ales și cu niscai probleme penale. El este cercetat într-un dosar penal voluminos alături de Darius Valcov, fostul primar de Slatina și ministru de Finanțe. Stănescu este suspect de abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei de fotbal FC Olt Slatina de către Consiliul Județean Olt. La pachet procurorii investighează concesionarea serviciului de întreținere a spațiilor verzi din orașul Slatina și mai multe contracte de lucrări supraevaluate la Compania de Apă Slatina. Baronul Stănescu are o mare slăbiciune pentru fotbal astfel că și cel de-al doilea dosar penal deschis împotriva sa are legătură cu echipa de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina. Consiliul Județean Olt a plătit circa 2 milioane de euro echipei de fotbal, o echipă privată de altfel, pentru promovarea imaginii instituției. Ce nevoie de publicitate și imagine avea nevoie CJ Olt este greu de spus?! Cert este că echipa de fotbal a dat faliment în anul 2012 iar milioanele de euro plătite de baronul Stănescu s-au dus pe apa sâmbetei. Procurori suspectează că banii cheltuiți de echipa de fotbal pentru imaginea consiliului județean nu pot fi decontați sau justificați. Genul acesta de afaceri penale, în care banii publici sunt aruncați practic la gunoi, ar trebui să-i revolte pe alegătorii din județul Olt. Mai ales că Oltul este printre cele mai sărace și nedezvoltate județe din România. Nu este cazul pentru că baronul Stănescu și PSD sunt votați cu plăcere

Astfel, cu toate aceste povești penale, din decembrie, Parlamentul României se va bucura să-l primescă în rândurile sale pe baronul Stănescu de Vișina, fie în poziția de deputat, fie în cea de senator…nu mai contează, asta deoarece Stănescu poate să fie orice își dorește inima lui.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img