spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăArmataEXCLUSIV/ Ministrul-Spion din guvernul Tudose: SRI, spionajul militar și jurnaliști acoperiți

EXCLUSIV/ Ministrul-Spion din guvernul Tudose: SRI, spionajul militar și jurnaliști acoperiți

-

Marius Nica a fost desemmat vineri de CEX al PSD drept ministru delegat al fondurilor europene în locul Rovanei Plumb care a demisionat joi noaptea. Nica a avut legături cu serviciul secret al Armatei, SRI și cu racolarea jurnaliștilor.

- Reclama -

Născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru, Marius Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii.

Marius Nica a fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta. Acesta a condus ministerul în intervalul martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta și apoi a a fost numit și, temporar, în funcția de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene, printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloș.

Marius Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit CV-ului său, Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii, a fost manager recrutare personal şi a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate).

În perioada februarie 2008 – mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Potrivit unor surse s-a ocupat și de acoperiții din presă.

Acuzații în acest sens la adresa ministrului desemnat pentru fondurile europene, Marius Nica, au fost aduse în 2015 de jurnalista Emilia Șercan.

ACUZAȚIILE ALA ADRESA MINISTRULUI DESEMNAT PENTRU FONDURILE EUROPENE:

Marius Nica, ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, este fost ofiter al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), serviciul secret al Ministerului Apararii Nationale. De altfel, studiile la Academia Nationala de Informatii a SRI le-a facut pe locurile destinate MApN (de regula, in fiecare an scolar, MApN-ului ii sunt dedicate cinci locuri, iar IGPR-ului – adica DGIPI -, alte cinci, astfel ca studentii acestei academii stiu de la bun inceput in ce serviciu de informatii vor fi incadrati dupa absolvire.
In CV-ul sau public, Marius Nica spune ca este licentiat in Jurnalism, Comunicare, Psiho – Sociologie Comportamentala si ca s-a ocupat in in cadrul MApN (DGIA) de prelucrare, analiza si sinteza informatii: „manager recrutare personal in vederea incadrarii in M.Ap.N”. Si acum partea frumoasa, netrecuta in CV: Marius Nica, viitorul ministru al Fondurilor Europene a lucrat in cadrul DGIA in compartimentul care se ocupa de monitorizarea presei, inclusiv de recrutarea jurnalistilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img