spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăAnalizeTrump, nou atac la Germania: Plăteşte miliarde şi miliarde de dolari Rusiei

Trump, nou atac la Germania: Plăteşte miliarde şi miliarde de dolari Rusiei

-

Acordul pe care Germania l-a încheiat cu Rusia pentru construcţia gazoductului North Stream 2 este „ridicol” şi „nepotrivit”, a declarat marţi preşedintele american Donald Trump, într-un nou atac asupra unui acord care a trezit suspiciuni în Europa şi în afara ei, informează miercuri dpa.

- Reclama -

„Germania plăteşte miliarde şi miliarde de dolari Rusiei, ceea ce, sincer vorbind, nu credem că este potrivit. Nu am crezut niciodată că este potrivit. Cred că este ridicol”, a declarat Trump înaintea unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele polonez Andrzej Duda, aflat în vizită în SUA. „Cred că acesta este un lucru foarte rău pentru poporul Germaniei. Spun aceasta în mod clar şi răspicat”, a subliniat preşedintele american.

Proiectul de gazoduct North Stream 2 este menit să transporte gaz din Rusia spre Germania, trecând prin Marea Baltică pentru a evita rutele din Europa de Est. Gazoductul ar urma să fie gata în 2019.

În prezent, cea mai mare parte a gazului rusesc ajunge în Germania prin conducte ce traversează ţări precum Polonia şi Ucraina. Dacă vor apărea rute alternative care să ocolească aceste ţări, ele vor pierde din sumele plătite pentru tranzit.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img